Iată de ce la jeanși nu mai există o capsă metalică sub nasturii sau fermoarul din față

Autor: Alex Manole | 02.06.2023
Iată de ce la jeanși nu mai există o capsă metalică sub nasturii sau fermoarul din față

Croitorul Jacob Davis a revoluționat industria textilă în secolul 19 când a introdus capsele metalice pentru jeanși în parteneriat cu compania Levi Strauss. Dintr-o dată acest tip de pantaloni, folosiți în general de mineri și fermieri, au devenit mult mai rezistenți, deoarece toate zonele în care tensiunea mai mare putea cauza ruperea au fost întărite.

Citește și: Hainele „Minecraft” de la o casă de modă costă cât un SUV decent second-hand

Inițial, capsele metalice întăreau și zona de sub nasturii din față ai jeanșilor, dar, după mai multe plângeri primite de la clienți, s-a renunțat la ea. Mai precis, minerii s-au plâns că atunci când stăteau noaptea în jurul focului de tabără, capsa respectivă se încingea și le provoca arsuri la organele genitale. Majoritatea acestora nu purtau lenjerie intimă, iar problema s-a dovedit a fi una majoră.

De atunci și până acum jeanșii au evoluat foarte mult. Compania franceză Spinali Design, cunoscută pentru faptul că produce un model de bikini echipat cu senzori, a lansat o linie de jeanși cu GPS. Esențial Jeans vibrează de fiecare dată când utilizatorul trebuie să meargă la stânga sau la dreapta. Dacă apuci în direcția greșită, „motorașele” vibrează în același timp.

Citește și: O tânără a realizat, acasă, bikini imprimați 3D. Reacția publicului (VIDEO)

Totodată, o firmă franceză a lansat o pereche de blugi, numită WTFJeans, cu multe lăcașuri pentru gadgeturi. Buzunarele destinate smartphone-urilor au interiorul căptușit cu microfibre care oferă protecție împotriva lichidelor și petelor.

Sursa: Go4it

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News