Operatorii de nave de croazieră, disperați să atragă generațiile Y și Z. Joc video lansat în Fortnite

Autor: Adrian Popa | 24.07.2023
Operatorii de nave de croazieră, disperați să atragă generațiile Y și Z. Joc video lansat în Fortnite

Flota globală de nave de croazieră se extinde accelerat, deși s-ar putea să nu existe suficienți clienți pentru atât de multe vase.

Analiștii estimează că jucătorii din domeniu trebuie să atragă patru milioane de noi clienți până în 2025 pentru a ține pasul cu creșterea în capacitate, care ar putea fi cu 43% mai mare decât astăzi. Mai mult, 60 de noi nave vor fi lansate în următorii cinci ani, potrivit organizației Cruise Lines International Association (CLIA).

De aceea, companiile încearcă să atragă tinerii din generațiile Y și Z. Clienții obișnuiți ai croazierelor sunt persoanele mai în vârstă. Vârsta medie a pasagerilor este de 46,5 ani, iar o treime dintre clienți au peste 60 de ani.

Pe lângă anunțarea unor beneficii precum Wi-Fi gratuit sau cursuri de yoga incluse în pachet, companiile lansează campanii de marketing inedite pentru a atrage atenția tinerilor. Înainte ca nava Icon of the Seas, a Royal Caribbean International, să părăsească șantierul naval din Finlanda unde este construită, vasul a fost finalizat în jocul video Fortnite.

Citește și: Jocurile video sunt noul catwalk pentru brandurile de modă

Jocul Hide ‘N’ Sea le permite gamerilor să exploreze digital nava uriașă, cea mai mare din lume, într-un mod distractiv. Mai mult, jucătorii pot îndeplini obiective pentru a primi diverse recompense.

Icon of the Seas poate transporta aproape 10.000 de persoane, dintre care 7.600 de pasageri. Pachebotul va intra în serviciu la începutul anului viitor.

Tinerii sunt interesați de croaziere, potrivit unui studiu al CLIA. Astfel, 77% dintre milenialii care au participat la un sondaj (și care nu au fost niciodată într-o croazieră) au declarat că iau în calcul o astfel de vacanță. Totodată, 88% dintre cei din Generația Y care au călătorit cu o navă de croazieră au declarat că doresc să repete experiența.

Sursa: Insider

Foto: Royal Caribbean International

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News