Hands-on AQIRYS Polaris: Mouse-ul de gaming este disponibil acum în versiuni Wireless White și Wired

Autor: Adrian Popa | 24.09.2021
Hands-on AQIRYS Polaris: Mouse-ul de gaming este disponibil acum în versiuni Wireless White și Wired

Marcă românească de dispozitive de gaming AQIRYS a lansat două noi versiuni ale unui produs de succes din portofoliul său, mouse-ul Polaris. Sunt acum disponibile o versiune wireless de culoare albă și o variantă cu fir.

Am avut posibilitatea să folosesc noile modele. AQIRYS Polaris Wireless White este identic la exterior cu modelul original. Greutatea este, de asemenea, neschimbată (73 de grame).

Există, însă, o diferență notabilă la interior, care justifică, pe lângă culoare, prețul mai mare al acestui model. Polaris White costă 300 de lei, iar Polaris Black are prețul normal de aproximativ 278 de lei.

Butoanele principale de pe versiunea White sunt acum mult mai rezistente. Dacă pe Black erau garantate la 20 de milioane de apăsări (foloseau switch-uri Huano), pe noul model acestea suportă până la 80 de milioane de apăsări (au switch-uri Kailh).

În rest, noul mouse are același senzor PixArt 3335, care oferă o rezoluție maximă de 16.000 DPI şi acceleraţie 40 G, ambele valori fiind excelente. Senzorul este capabil de o viteză de urmărire a suprafeţei de contact de până la 400 ips (inch per second), o valoare de asemenea impresionantă.

Nu lipsesc luminițele RGB, suportul pentru aplicația dedicată AQIRYS și memoria integrată pentru stocarea setărilor.

Polaris White are șapte butoane: click stânga, click dreapta, rotiță de scroll, DPI+/-, pagina înapoi/înainte, On/Off și unul dedicat pentru lumini. Bateria, cu capacitate de 600 mAh, oferă o autonomie de câteva săptămâni dacă dispozitivul este utilizat zilnic câteva ore. Producătorul promite 420 de ore în jocuri. Când acumulatorul se termină, Polaris poate fi folosit cu fir (USB-C la USB-A). Cablul este lung (1,6 metri) și foarte moale, fiind protejat cu material textil.

Polaris Wired, noul vârf de gamă AQIRYS cu fir

AQIRYS Polaris Wired este versiunea cu fir a vârfului de gamă din portofoliul AQIRYS. Mouse-ul este mai ușor decât modelele wireless, deoarece nu include baterie. Polaris Wired cântărește doar 61 de grame.

Acest dispozitiv este, de asemenea, identic la exterior cu „frații” lui wireless. Avem, din nou, parte de schimbări la interior. Senzorul folosit este PixArt 3370, ceva mai avansat. Acesta oferă o rezoluție maximă de 19.000 DPI şi acceleraţie 50 G. La fel ca versiunea White, Polaris Wired are switch-uri mecanice Kailh care rezistă la 80 de milioane de apăsări.

Nu în ultimul rând, cablul acestui model are 1,8 metri, față de 1,6 metri pe celelalte două produse din familie.

Polaris Wired are un preț recomandat de 260 de lei. Acest model va reprezenta, pentru fanii mărcii, o alternativă la vechiul vârf de gamă cu fir, Orion, oferit de AQIRYS. Polaris Wired are caracteristici tehnice mai bune, dar este mai ușor și mai mic, lucru care s-ar putea să nu fie, însă, apreciat de anumite categorii de gameri (cu mâini mai mari sau care preferă dispozitive mai grele). . Mai mult, Orion a fost gândit, spre deosebire de Polaris, atât pentru dreptaci, cât și stângaci.

Pentru cei care doresc să afle mai multe informații despre gama AQIRYS, am realizat un review pe larg al primelor modele apărute pe piață: Polaris, Orion, Phoenix și Acrux.

CITEȘTE ȘI:

IKEA aduce în România mobilierul pentru gameri dezvoltat împreună cu ROG

Logitech a lansat căștile wireless de gaming G435, ușoare și sustenabile

Urmărește Go4Games.ro pe Google News