Cum arată Forspoken cu tehnologiile AMD FSR și Microsoft DirectStorage

Autor: Cosmin Aionita | 24.03.2022
Cum arată Forspoken cu tehnologiile AMD FSR și Microsoft DirectStorage
Foto: Square Enix

Square Enix și echipa realizatoare Luminous Productions au anunțat, cu ocazia GDC 2022, noile tehnologii AMD și Microsoft pe care le vor implementa în jocul Forspoken. Spre exemplu, atât ediția pentru PC a jocului, cât și cea pentru PlayStation 5 vor oferi suport pentru AMD FidelityFX, o serie de efecte ce include și AMD FidelityFX Super Resolution (în versiunea sa 1.0, varianta 2.0 aflându-se în dezvoltare). Nu în ultimul rând, versiunea de PC a jocului Forspoken va beneficia de avantajele aduse de proaspăt lansatul DirectStorage, timpii de încărcare urmând să fie reduși semnificativ atunci când jocul rulează de pe un SSD.

De asemenea, colegii de la Game Informer au publicat câteva secvențe de gameplay exclusive din Forspoken, prezentând astfel câțiva dintre inamicii pe care îi veți putea întâlni în joc, alături de un mini-boss.

Programat pentru toamna acestui an

Forspoken o va avea în prim plan pe Frey Holland, o tânără ce își descoperă abilitățile magice și învață să le utilizeze pentru a supraviețui în tărâmul Athia, pe cât de fascinant, pe atât de periculos. Rolul protagonistei este interpretat de Ella Balinska, actriță cunoscută mai ales pentru apariția din varianta 2019 a filmului Charlie’s Angels.

Pe parcursul jocului, Frey va explora o lume necunoscută, plină de pericole, pentru a descoperi misterul adăpostit de tărâmul Athia. Conform declarațiilor venite din partea producătorilor, Forspoken este un joc gândit din start pentru noua generație de console PlayStation 5, fiind conceput pentru a evidenția atât creativitatea echipei realizatoare, cât și tehnologiile moderne.

Forspoken este așteptat pe 11 octombrie 2022, jocul urmând să fie lansat în versiuni pentru PlayStation 5 și PC.

Sursa: Luminous Productions YouTube, Game Informer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News