Immortals Fenyx Rising s-a lansat astăzi. Ce porțiuni ale jocului au fost realizate în România

Autor: Cosmin Aionita | 03.12.2020
Immortals Fenyx Rising s-a lansat astăzi. Ce porțiuni ale jocului au fost realizate în România
Foto: Ubisoft

Ubisoft, unul dintre cei mai importanți publisheri din industria divertismentului, a lansat astăzi Immortals Fenyx Rising, un nou titlu de tip open-world care îmbină elemente de acțiune, lupte și povești inspirate de mitologia greacă. Echipa de la Ubisoft București a dezvoltat aspecte care au impact la nivelul întregii experiențe de joc, de la mecanici de gameplay, personaje și abilități, sisteme de luptă, până la antagonistul Typhon și elemente din lumea jocului, cum ar fi apa.

Foarte multe aspecte ale jocului au fost realizate în România

Immortals Fenyx Rising îl are ca protagonist pe Fenyx, un semizeu înaripat a cărui misiune este să îi salveze pe zeii Greciei antice de la un destin sumbru. Folosindu-și abilitățile speciale, acesta luptă cu o serie de creaturi mitologice precum minotaurul, ciclopul sau cerberul – celebrul câine cu trei capete –, dar și cu alți adversari, inclusiv cu Typhon, unul dintre cei mai puternici titani din mitologia greacă. Toate aceste personaje negative au fost aduse la viață cu ajutorul echipei de dezvoltare din România, care a lucrat la animații, la abilități, dar și la sistemul de luptă.

Immortals Fenyx Rising propune un stil artistic aparte și o poveste spusă cu mult umor de către cei doi naratori: Zeus și Prometeu. De asemenea, experiența de joc este îmbogățită prin includerea unor probleme de logică pe care gamerii trebuie să le rezolve. Studioul din București a contribuit atât la realizarea mecanicilor folosite pentru descifrarea puzzle-urilor, cât și la anumite abilități speciale ale personajului principal. Pe măsură ce avansează, jucătorii îl vor putea face pe Fenyx mai puternic și astfel își vor continua progresul în cadrul jocului.

Immortals Fenyx Rising, testat de asemenea la Ubisoft București

La asigurarea calității jocului au contribuit peste 70 de specialiști ai studioului local, care au fost implicați în testarea funcționalității pe consolele actuale, dar și pe cele din generația nou-lansată. Immortals Fenyx Rising este parțial dezvoltat de Ubisoft București alături de studiourile Ubisoft din Quebec, Montreal, Singapore, Chengdu, Montpellier, Kyiv, Shanghai și Pune.

Immortals Fenyx Rising este disponibil incepand de astazi, 3 decembrie 2020, pe platformele Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch și PC. In total, la realizarea acestui joc au contribuit peste 40 de dezvoltatori și 70 de de specialiști în asigurarea calității din cadrul Ubisoft București.

Cu ocazia lansării jocului, a fost creat și materialul video de mai sus, ce oferă un inside look în procesul de dezvoltare din cadrul studioului Ubisoft București.

Sursa: Ubisoft București

Urmărește Go4Games.ro pe Google News