The Last of Us Part II Remastered va fi lansat pentru PS5. Ce aduce nou și când va fi disponibil

Autor: Cosmin Aionita | 21.11.2023
The Last of Us Part II Remastered va fi lansat pentru PS5. Ce aduce nou și când va fi disponibil
Foto: Sony Interactive Entertainment

După mai multe zvonuri, Sony Interactive Entertainment și studioul Naughty Dog au confirmat în mod oficial The Last of Us Part II Remastered pentru PlayStation 5, o ediție revizuită și adăugită a titlului lansat în 2020 pentru PS4. Jocul va fi disponibil foarte curând, începând cu 19 ianuarie 2024.

Moduri de joc suplimentare, niveluri noi și comentarii din partea producătorilor

Ediția Remastered va include un nou mode joc, numit No Return, care va combina mecanici survival și roguelike, provocând jucătorii să supraviețuiască unor scenarii de luptă create aleatoriu. No Return va include o distribuție bogată de personaje jucabile, fiecare dintre acestea cu propriile abilități speciale și stiluri de joc.

După fiecare rundă finalizată, jucătorii vor primi recompense cu ajutorul cărora își vor putea îmbunătăți personajele, debloca eroi noi, skin-uri pentru aceștia, personaliza elementele rundelor viitoare etc. Mai multe detalii despre modul No Return vor fi dezvăluite înainte de lansare.

Apreciate în cadrul jocului inițial, segmentele de cântat la chitară vor beneficia de propriul mod dedicat în ediția Remastered. Astfel, în cadrul modului Guitar Free Play, veți putea „zdrăngăni” la o sumedenie de instrumente deblocabile, veți putea folosi pedale de efecte pentru a da o noua dimensiune acestor interpretări și veți putea intra în pielea mai multor personaje, în diferite locații din joc.

Veteranii lui The Last of Us Part II se vor putea bucura de introducerea, în varianta Remastered, a unor niveluri eliminate din jocul inițial: acestea nu sunt finalizate, fiind vorba despre porțiuni folosite în dezvoltarea incipientă a jocului, acompaniate de comentarii din partea membrilor echipei producătoare.

Comentarii se vor regăsi acum și pe parcursul secvențelor cinematice din campania principală a jocului, acesta fiind înregistrate chiar de către Neil Druckmann (regizorul jocului), Halley Gross (conducătoarea diviziei narative), Troy Baker, Ashley Johnson și Laura Bailey (actorii ce dau viață personajelor din joc). Aceste discuții promit detalii suplimentare legate de procesul de creație a poveștii din joc și a abordării narative.

Nu lipsesc îmbunătățirile grafice

Evident, nu puteam vorbi despre o remasterizare fără îmbunătățiri grafice: versiunea Remastered promite suport nativ pentru rezoluția 4K în modul de afișare Fidelity, precum și 4K upscalat de la 1440p pentru modul Performance, opțiunea de a debloca framerate-ul pentru TV-urile cu suport VRR, rezoluție crescută a texturilor, detalii îmbunătățite pentru obiectele afișate la distanță, umbre mai bine definite, animații mai fluente și altele. Timpii de încărcare vor fi mai mici, iar versiunea Remastered va oferi suport complet și pentru funcțiile controller-ului DualSense, precum feedback haptic și triggere rezistive.

După obiceiul început cu The Last of Us Part I, ediția Remastered a lui The Last of Us Part II va primi și modul Speedrun, dar și skin-urile suplimentare pentru personajele Ellie și Abby, precum și pentru armele acestora. Nu în ultimul rând, Photo Mode va primi îmbunătățiri.

The Last of Us Part II Remastered va fi lansat pe 19 ianuarie 2024, în exclusivitate pentru PlayStation 5, precomenzile urmând să fie disponibile începând cu 5 decembrie 2023. Mai mult, posesorii jocului The Last of Us Part II pentru PS4 vor putea face upgrade către ediția Remastered pentru PS5 în schimbul echivalentului a 9,99€.

The Last of Us Part II Remastered
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News