Actualizarea Windows 11 Version 22H2 aduce noi caracteristici pentru gaming

Autor: Adrian Popa | 22.09.2022
Actualizarea Windows 11 Version 22H2 aduce noi caracteristici pentru gaming

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Version 22H2 aduce o serie de noi caracteristici pentru gaming.

Pe platformă este disponibilă acum o bară de control, numită Controller bar, care oferă o modalitate rapidă, prietenoasă cu controller-ele, pentru accesarea jocurilor rulate recent sau a launcher-elor de jocuri. Bara poate fi activată prin apăsarea butonului Xbox de pe Xbox Wireless Controller.

Totodată, Microsoft a introdus optimizări pentru jocurile care rulează în ferestre, în loc de full-screen. Acestea vor beneficia de noile îmbunătățiri privind latența introduse în DirectX 10/11, vor primi suport pentru Auto HDR și pentru rata de reîmprospătare variabilă (variable refresh rate / VRR). Toate aceste caracteristici erau disponibile anterior doar în modul full-screen din Windows 11.

Mai mult, versiunea 22H2 a platformei vine cu o aplicație pentru calibrarea HDR, care le permite jucătorilor să îmbunătățească performanțele monitoarelor cu suport pentru tehnologia HDR.

Noua versiune a sistemului de operare introduce, de asemenea, suport Auto HDR pentru mai multe jocuri video și extinde suportul pentru tehnologia DirectStorage pentru mai multe configurații, inclusiv RAID 0.

Microsoft speră ca prin aceste îmbunătățiri să mărească popularitatea Windows 11 în rândurile gamerilor. Potrivit unui sondaj recent realizat de Valve, cota de piață a platformei este de doar aproximativ 21% pe Steam.

Sursa: Windows Experience Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News