În ciuda unei ușoare creșteri, Windows 11 nu este preferatul utilizatorilor Steam

Autor: Cosmin Aionita | 04.07.2022
În ciuda unei ușoare creșteri, Windows 11 nu este preferatul utilizatorilor Steam
Foto: Microsoft

Conform celui mai recent sondaj efectuat de Valve în rândurile utilizatorilor de Steam (aferent lunii iunie 2022), numărul de gameri ce au adoptat sistemul de operare Windows 11 a crescut ușor. Astfel, deși creșterea a fost de numai 1,64% față de statisticile similare valabile cu o lună în urmă, cota de piață ocupată de Windows 11 a reușit totuși să ajungă la 21,23% din totalul utilizatorilor de Steam.

Spre comparație, Windows 10 rămâne cel mai popular sistem de operare, prezent pe computerele a 71,26% dintre utilizatorii Steam, în scădere totuși față de martie 2022, când era instalat pe nu mai puțin de 74,69% dintre sistemele ce rulează platforma celor de la Valve.

Totuși, având în vedere accentul pe care Microsoft și-a dorit să îl pună pe componentele dedicate gamerilor din Windows 11, progresul versiunii noi a sistemului de operare – puțin peste 20% în rândul utilizatorilor de Steam – este dezamăgitor, având în vedere că s-au scurs nouă luni de când Windows 11 este disponibil pe piață.

Mai mult, Windows 11 a fost oferit drept update gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10. Prin comparație, Windows 10 era folosit de 36,97% dintre utilizatorii de Steam la șapte luni după lansarea sa din 2016.

Printre avantajele promise de Windows 11 pentru gameri se numără tehnologia auto-HDR, care face upgrade automat al luminii și culorilor din jocuri la HDR, dacă sistemul pe care rulează jocul suportă acest lucru, sau DirectStorage, care promite că va face ca jocurile să se încarce mai repede.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News