Beyond a Steel Sky a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 09.12.2019
Beyond a Steel Sky a fost amânat

Revolution Software a decis să amâne “cu câteva luni” lansarea jocului Beyond a Steel Sky, continuarea clasicului adventure point and click Beneath a Steel Sky. Britanicii au recunoscut că au nevoie de timp suplimentar pentru a finisa cum se cuvine experienţa de joc oferită de Beyond a Steel Sky, lansarea acestuia urmând să aiba loc în cursul anului 2020.

Beyond a Steel Sky a fost dezvăluit în primăvara acestui an, odată cu serviciul Apple Arcade. Acţiunea din joc urmează să se desfăşoare într-o lume SF, pe care producătorii o caracterizează drept “un sandbox dinamic”. Mai exact, acţiunile jucătorului vor influenţa atât mediul de joc, cât şi atitudinea celorlalte personaje, AI-ul din spatele acestora adaptându-se în mod dinamic.

Chiar dacă Beyond a Steel Sky are loc în acelaşi univers cu Beneath a Steel Sky, iar personajul central va fi acelaşi, cei de la Revolution Software dau asigurări că povestea a fost concepută în aşa fel încât să fie accesibilă şi pentru nou-veniţii în cadrul seriei.

Revolution Software are o experienţă vastă în domeniul jocurilor de aventură, pe lângă clasicul Beneath a Steel Sky, studioul fiind responsabil şi pentru întreaga serie Broken Sword. La cârma echipei se află Charles Cecil (părintele seriei Broken Sword), Beyond a Steel Sky fiind conceput, la fel ca predecesorul său, în colaborare cu artistul de benzi desenate Dave Gibbons. Spre deosebire însă de jocul din anii ’90, Beyond a Steel Sky este realizat 3D în întregime, urmând să ruleze în rezoluţie 4K cu suport HDR (High Dynamic Range).

Beyond a Steel Sky urmează să fie lansat în primele luni din 2020, atât pentru PC şi console, cât şi pentru iPad şi iPhone, prin intermediul Apple Arcade.