Return to Monkey Island, continuarea oficială a seriei de la producătorii originali

Autor: Cosmin Aionita | 05.04.2022
Return to Monkey Island, continuarea oficială a seriei de la producătorii originali
Foto: Lucasfilm Games / Devolver Digital

Monkey Island, una dintre cele mai iubite și apreciate serii de jocuri adventure din toate timpurile, este pe cale să primească o continuare oficială. Lucasfilm Games, în colaborare cu publisher-ul Devolver Digital și Terrible Toybox (studioul lui Ron Gilbert, responsabil și pentru excelentul Thimbleweed Park) au dezvăluit Return to Monkey Island, continuarea pe care fanii o așteaptă de mai bine de 30 de ani.

Și asta pentru că în spatele lui Return to Monkey Island se vor afla mințile creative ce au dat viață acestor jocuri la începutul anilor ’90: Ron Gilbert și Dave Grossman, care se ocupă de design-ul și scenariul acestui nou titlu. Muzica va fi din nou compusă de Michael Land, Peter McConnel și Clint Bajakian, iar în rolul eroului principal Guybrush Threepwood îl vom putea auzi din nou pe Dominic Armato. Rex Crowle (ex-Media Molecule, unde a lucrat la jocuri precum Little Big Planet sau Tearaway) este directorul artistic al acestui nou joc Monkey Island.

De altfel, cu câțiva ani în urmă, Ron Gilbert promisese că nu se va întoarce la seria Monkey Island decât dacă anumite condiții ar fi fost îndeplinite. Iar aceste clauze menționau și faptul că Gilbert ar dori să pună în scenă propria viziune asupra continuării lui Monkey Island 2, diferită de ceea ce Lucas Arts a lansat în 1996 sub forma lui Curse of Monkey Island. De asemenea, Gilbert amintea că și-ar dori totuși să păstreze unele personaje amuzante, introduse de jocurile mai noi din serie.

Ambele afirmații s-au dovedit a fi adevărate: Return to Monkey Island este conceput drept o continuare directă a evenimentelor din Secret of Monkey Island și Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, iar în trailer-ul de mai sus îl puteți recunoaște pe Murray, craniul vorbitor ce și-a făcut apariția pentru prima oară în Curse of Monkey Island.

Return to Monkey Island se află în dezvoltare de mai bine de doi ani și urmează să fie lansat în 2022, fără a fi confirmate încă platformele pe care jocul își va face apariția.

Sursa: Devolver Digital

Urmărește Go4Games.ro pe Google News