Microsoft, înțelegeri cu Nintendo și Nvidia: Jocurile de Xbox ajung pe GeForce Now, iar Call of Duty pe Switch

Autor: Adrian Popa | 22.02.2023
Microsoft, înțelegeri cu Nintendo și Nvidia: Jocurile de Xbox ajung pe GeForce Now, iar Call of Duty pe Switch
Foto: Shutterstock

Microsoft a încheiat înțelegeri cu companiile Nvidia și Nintendo în încercarea de a primi undă verde de la autorități pentru preluarea Activision Blizzard.

Gigantul care deține Xbox a semnat un contract pe 10 ani cu Nvidia prin care se obligă să facă disponibile toate jocurile de Xbox pentru PC în serviciul de gaming în cloud GeForce Now. Este vorba inclusiv despre titlurile deținute de Activision Blizzard, în cazul în care preluarea este finalizată.

În urma înțelegerii, Nvidia a anunțat că susține tranzacția în valoare de 69 de miliarde de dolari.

Serviciul de gaming în cloud GeForce Now concurează direct cu platforma Xbox Cloud Gaming de la Microsoft.

Parteneriatul cu Nvidia a fost anunțat după ce Microsoft a semnat un contract cu Nintendo, care precizează că toate jocurile viitoare Call of Duty vor fi disponibile pe dispozitive precum consola Switch în același timp cu platforma Xbox și în aceleași condiții.

Microsoft a promis că jocurile Call of Duty vor fi disponibile cel puțin 10 ani și pe platforma Steam.

O ofertă similară le-a fost făcută și rivalilor de la Sony, dar compania japoneză nu a acceptat-o și continuă să se opună tranzacției.

Recent, Competition and Markets Authority (CMA) din Marea Britanie a publicat un raport provizoriu în legătură cu propunerea de preluare a Activision Blizzard de către Microsoft. CMA crede că o astfel de tranzacție nu va fi benefică pentru gamerii din Regatul Unit, deoarece ar putea duce la prețuri mai mari, mai puține opțiuni și inovație redusă în domeniu. Printre soluțiile propuse pentru remedierea problemelor se află inclusiv vânzarea francizei Call of Duty.

Totodată, Comisia Europeană a deschis o anchetă amănunțită în cazul tentativei de preluare a Activision Blizzard de către Microsoft.

Sursa: IGN

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News