Amatorii de Sudoku și Solitaire pot câștiga acum criptomonede

Autor: Adrian Popa | 27.07.2022
Amatorii de Sudoku și Solitaire pot câștiga acum criptomonede
Foto: Profimedia Images

Jocurile clasice Sudoku, Solitaire și Missing Letters au fost relansate în versiuni cripto, care le permit jucătorilor să câștige monede virtuale.

Proiectul este rodul colaborării dintre startup-ul Zebedee și studioul londonez Viker.

Zebedee aduce recompense în Bitcoin în jocuri populare. Există deja servere pentru Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) și sunt vizate titluri precum Battlefield, Call of Duty sau Dota 2. Tehnologia folosită, dezvoltată de startup, se numește Infuse.

În CS:GO, înainte de a intra pe un server, gamerii, înregistrați în prealabil în ecosistemul Zebedee, scanează un cod QR cu smartphone-ul și plătesc o mică sumă în Bitcoin. Pe parcursul jocului, un participant poate câștiga mai mulți bani din fondul comun, în funcție de numărul de kill-uri și de victorii. Astfel, suma depusă „pe masă” se împarte la mai mulți jucători. Un participant se poate retrage oricând din joc fără a pierde câștigul pe care îl are la momentul respectiv.

Unele dintre cele mai populare jocuri din istorie devin play-to-earn

„Aceste jocuri sunt jucate de miliarde de oameni, pentru sute de ore, de mulți ani. Dar până acum nimeni nu a putut să câștige ceva de pe urma timpului petrecut în ele. De ce să continuăm așa când trăim într-o eră în care jocurile te pot răsplăti cu mai mult decât distracție?”, a declarat Dan Beasley, cofondator al Viker, pentru Decrypt.

Compania susține că deține cel mai mare portofoliu de jocuri casual de tip play-to-earn, cu 500.000 de jucători care câștigă Bitcoin în fiecare lună. Printre jocurile dezvoltate se numără Wheel of Crypto și Amazeballs.

Monedele virtuale sunt colectate în portofelul cripto oferit de Zebedee, bazat pe rețeaua Lightning a Bitcoin.

Pentru a extrage criptomonedele câștigate în Sudoku, de exemplu, un jucător nu trebuie decât să introducă în joc Gamertag-ul lui Zebedee (un profil creat în ecosistemul dezvoltat de firmă). Criptomonedele sunt transferate apoi automat în portofelul cripto.

Recent, startup-ul a atras o nouă rundă de investiții în valoare de 34 de milioane de dolari de la mai multe firme de investiții, printre care Kingsway Capital și Square Enix.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News