Aplicația TikTok va avea secțiune cu jocuri video

Autor: Adrian Popa | 28.10.2022
Aplicația TikTok va avea secțiune cu jocuri video
Foto: Pixabay

Gigantul chinez ByteDance, care deține platforma TikTok, are noi planuri pe piața de gaming. În aplicația TikTok va fi disponibil un tab care va include jocuri video, potrivit Financial Times.

Industria mondială de gaming, evaluată la 197 de miliarde de dolari în 2022, atrage tot mai multe companii, inclusiv unele care nu au avut de a face cu domeniul, precum BMW. Jocurile video generează jumătate din veniturile de pe piață, mai precis 103 miliarde de dolari.

Pe TikTok vor fi disponibile jocuri din diferite genuri, inclusiv unele dezvoltate de ByteDance. Compania vrea să câștige bani din micro-tranzacții și reclame.

Noua divizie de gaming din cadrul ByteDance este condusă de Assaf Sagy, fost angajat la Intel și McKinsey & Company.

Citește și: Studiu: Jocurile video stimulează inteligența copiilor. Ce efecte au televizorul și TikTok

Nu știm când noul canal dedicat jocurilor va fi disponibil pe TikTok. Este posibil ca anunțul să fie făcut în timpul evenimentului TikTok Made Me Play It, programat pe 2 noiembrie. La eveniment vor participa reprezentanți ai unor jucători cunoscuți de pe piața de gaming, inclusiv EA, 2K și NetEase Games.

Printre jocurile dezvoltate de studiourile deținute de ByteDance se numără One Piece: The Voyage, care a devenit deja un titlu de succes în China. Statul asiatic este cea mai mare piață de gaming din lume, cu venituri de 43 de miliarde de dolari în 2021.

Alte titluri dezvoltate de ByteDance sunt Strike Royale sau Arena of Evolution: Red Tides

Planuri mari pentru acest domeniu are și Netflix, care deja oferă jocuri video mobile. Compania ia în calcul serios lansarea unei platforme de cloud gaming, care va concura cu Nvidia GeForce Now sau Amazon Luna.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Acum puteți fi la curent cu ultimele știri și pe canalul oficial de Telegram.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News