Blizzard își aduce jocurile pe Steam. Primul titlu, disponibil pe 10 august

Autor: Adrian Popa | 20.07.2023
Blizzard își aduce jocurile pe Steam. Primul titlu, disponibil pe 10 august
Foto: Profimedia Images

Blizzard Entertainment a anunțat că își aduce jocurile pe Steam. Primul titlu, Overwatch 2, va ajunge pe platforma Valve pe 10 august.

În acest moment jocul este disponibil, ca multe alte titluri de PC de la Blizzard, doar prin intermediul Battle.net. Scăderea în popularitate a jocului și achiziția companiei de către Microsoft au determinat dezvoltatorul să își schimbe strategia.

Blizzard a anunțat că va aduce „o selecție” de jocuri pe Steam, fără a spune care sunt acestea, cu excepția Overwatch 2.

Compania care a dezvoltat Diablo și World of Warcraft nu renunță la platforma Battle.net, lansată în urmă cu două decenii.

Citește și: SUA: Un judecător îi permite companiei Microsoft să încheie afacerea Activision Blizzard

„Deși Battle.net rămâne o prioritate pentru noi acum și în viitor, am auzit jucători care doresc să folosească Steam pentru o selecție dintre jocurile noastre, începând cu Overwatch 2”, a declarat Mike Ybarra, președintele Blizzard Entertainment, într-un comunicat.

Odată cu debutul pe Steam, pe 10 august Overwatch 2 va primi un nou sezon, un nou erou, noi misiuni PvE și un nou mod PvP. Jocul, care este free-to-play, poate fi adăugat deja în wishlist.

Jucătorii de pe Steam vor avea nevoie în continuare de contul de Battle.net conectat la Overwatch 2 pentru a juca titlul. Blizzard nu a anunțat suport pentru consola Steam Deck.

Steam este cea mai populară platformă de distribuție de jocuri video, cu peste 120 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Serviciul găzduiește peste 30.000 de titluri.

Sursa: Polygon

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News