SUA: Un judecător îi permite companiei Microsoft să încheie afacerea Activision Blizzard

Autor: Adrian Popa | 12.07.2023
SUA: Un judecător îi permite companiei Microsoft să încheie afacerea Activision Blizzard
Foto: Profimedia Images

Microsoft a câștigat o bătălie dată în instanță cu Federal Trade Commission (FTC), care se opune cumpărării de către gigant a companiei Activision Blizzard.

Un judecător din California îi permite companiei să încheie tranzacția în valoare de 69 de miliarde de dolari, care a primi deja undă verde de la Uniunea Europeană, dar a fost blocată în Marea Britanie.

Judecătoarea Jacqueline Scott Corley a subliniat promisiunea făcută de Microsoft de a ține franciza Call of Duty pe platforme rivale, precum PlayStation, timp de 10 ani, dar și înțelegerile încheiate de deținătorul Xbox cu furnizori de servicii de cloud gaming. Ea crede că în urma acestei tranzacții mai mulți oameni vor avea acces la Call of Duty decât înainte, dar și la alt tip de conținut furnizat de Activision Blizzard.

Faimosul shooter va ajunge chiar și pe consolele Nintendo Switch.

„Îi suntem recunoscători instanței pentru că a decis rapid în favoarea noastră. Dovezile au arătat că afacerea Activision Blizzard este bună pentru industrie”, a scris, pe o rețea de socializare, Phil Spencer, șeful Xbox.

„Suntem dezamăgiți de acest rezultat ținând cont de amenințarea clară pe care această fuziune o reprezintă pentru competiția deschisă în cloud gaming, serviciile bazate pe abonament și console. În următoarele zile vom anunța următorul nostru pas pentru a păstra competiția și proteja consumatorii”, a declarat Douglas Farrar, purtător de cuvânt al FTC.

În urma deciziei judecătorului, Microsoft poate finaliza achiziția Activision Blizzard înainte de data limită de 18 iulie.

Sursa: The Verge

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News