Companiile din gaming ajută Ucraina și rup legăturile cu Rusia

Autor: Adrian Popa | 02.03.2022
Companiile din gaming ajută Ucraina și rup legăturile cu Rusia
Foto: Profimedia Images

Mai multe companii de gaming au anunțat deja măsuri concrete pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina. Printre acestea se numără 11 bit studios, GOG și Wargaming, dezvoltatorul popularului joc World of Tanks.

După ce situația din țara afectată de război s-a înrăutățit semnificativ după doar câteva zile de război, mai multe entități din domeniu au anunțat inițiative similare. GSC Game World, care produce seria de jocuri Stalker, în care acțiunea se petrece într-un Cernobîl radioactiv, a cerut comunității sale să ajute armata ucraineană cu donații.

Playtika, care are mulți angajați în Ucraina, a donat 100.000 de dolari Crucei Roșii din Ucraina. Studioul dezvoltă titluri precum House of Fun, Pirate Kings sau Poker Heat.

Upland, un alt dezvoltator de jocuri, îi ajută pe angajații săi din Ucraina să găsească locuri în care să locuiască în afara țării.

International Game Developers Association (IDGA) a transmis că războiul este rezultatul „agresiunii neprovocate a președintelui Rusiei, Vladimir Putin”. Organizația a cerut industriei să denunțe acțiunile violente îndreptate împotriva Ucrainei.

Citește și: Veniturile dintr-un joc anti-război, donate pentru ajutorarea victimelor conflictului din Ucraina

Totodată, startup-ul DMarket – care operează o platformă de tranzacționare pentru elemente digitale din jocuri, precum skin-uri – a anunțat că a renunțat la toate relațiile pe care le avea cu Belarus și Rusia. Peste 100 de angajați ai companiei au fost mutați, împreună cu familiile lor, în Europa de Vest. Unii dintre ei au rămas în țară pentru a lupta cu invadatorii ruși.

WePlay Holding a anunțat că a încheiat toate parteneriatele pe care le avea cu companii din Rusia, iar Ubisoft a spus că îi susține în aceste momente pe cei peste 500 de angajați ai săi din Ucraina.

Bungie a transmis că va dona toate fondurile strânse în primele 48 de ore prin intermediul evenimentului său anual Game2Give pentru ajutorarea celor afectați de război în Ucraina.

Mai mult, dezvoltatorul polonez Beetlewing va dona venituri înregistrate de pe urma jocului Slipways organizațiilor Help Ukraine Fund și Crucea Roșie din Polonia, care susține refugiații veniți din țara invadată de Rusia.

Autoritățile din Ucraina au anunțat că peste 2.000 de civili au fost uciși în război, iar peste 700.000 de refugiați au părăsit Ucraina.

Sursa: VentureBeat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News