Microsoft suspendă toate vânzările de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox

Autor: Cosmin Aionita | 07.03.2022
Microsoft suspendă toate vânzările de produse și servicii către Rusia, inclusiv consolele Xbox
Foto: Profimedia Images

Printr-un comunicat emis chiar de către Brad Smith – președintele și vice-chairman al companiei –, Microsoft a anunțat că suspendă toate vânzările noi de produse și servicii către Rusia. Decizia vine în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia și include, după cum era de așteptat, și consolele Xbox și serviciile legate de acestea.

Serviciile operate de Microsoft depășesc cu mult aria dedicată jocurilor video, compania din Redmond oferind soluții avansate de securitate, productivitate, procesare și stocare în cloud, precum și cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri: Windows.

Astfel, Microsoft a confirmat că lucrează în colaborare cu autoritățile din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii pentru a opri toate serviciile companiei ce cad sub umbrela restricțiilor impuse Rusiei de către aceste entități.

Cyber-securitatea Ucrainei, o prioritate

Cel mai important aspect al aceste inițiative rămâne protejarea securității cibernetice a Ucrainei. Microsoft va lucra îndeaproape cu autoritățile de la Kiev pentru a proteja țara vecină de amenințărilor cibernetice venite din tabăra rusă, cum ar fi recentul atac împotriva unui furnizor major de servicii radio/TV din Ucraina.

Conform Microsoft, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, compania a ajutat la respingerea mai multor astfel de acte organizate împotriva a mai mult de 20 de organizații guvernamentale, financiare sau IT din Ucraina. De asemenea, compania a fost implicată și în respingerea unor atacuri cibernetice ce vizau instituții civile din Ucraina. Microsoft consideră ca aceste atacuri împotriva civililor încalcă Convenția de la Geneva.

Microsoft se alătură astfel altor companii precum Netflix, Visa și Mastercard sau grupul CD Projekt, care au întrerupt livrarea produselor și/sau serviciilor către Rusia în urma invaziei neprovocate a Ucrainei.

Sursa: Microsoft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News