Când se lansează GTA 6? Primele informații despre o dată posibilă

Autor: Cătălin Niţu | 08.03.2023
Când se lansează GTA 6? Primele informații despre o dată posibilă

După leak-ul de anul trecut, când mai multe secvențe de gameplay dintr-o versiune timpurie a lui GTA 6 au confirmat practic existența jocului, puține noi informații despre acesta au mai ajuns pe internet. Take Two pare că și-a acoperit bine breșele de securitate, însă anumite informații tot au reușit să iasă la iveală, de data aceasta pe baza unor informații „la mâna a doua”. Un cunoscut „leaker” numit online Tez2, susține că știe când Rockstar plănuiește să lanseze GTA 6 și vorbește despre atmosfera din cadrul faimosului studio.

GTA 6 ar putea fi lansat anul viitor

Nu este clar dacă Tez2 lucrează într-adevăr la Rockstar, sau dacă acesta are surse din interiorul companiei. Totuși, acesta susține că GTA 6 este acum în stadii destul de avansate de dezvoltare, iar că planul este ca jocul să ajungă pe piață cândva în sezonul de sărbători din 2024. Asta înseamnă că, în perioada octombrie-decembrie a anului viitor ar trebui să putem juca Grand Theft Auto VI pe platformele moderne.

Asta înseamnă că jocul va fi lansat exclusiv pentru consolele curente, PlayStation 5 și Xbox Series S/X. Din păcate, leaker-ul nu vorbește și despre o lansare pe PC, deci este posibil să vedem o situație similară cu jocurile anterioare din serie, unde PC-ul va primi acces semnificativ mai târziu la acest titlu.

Se pare însă că lansarea a fost cumva ținută în spate de către companie. După succesul lui GTA V, Rockstar și Take Two au realizat că un joc de calibrul GTA trebuie lansat atunci când există un public larg pentru ele. Astfel, jocurile din această serie vor fi lansate doar după ce consolele din generația curentă sunt deja la un număr mare de unități vândute, iar în 2024, acestea ar fi deja de patru ani pe piață. PlayStation 5 a depășit recent 30 de milioane de unități vândute, iar până în 2024 ar putea atinge spre 50 de milioane, în timp ce consolele Xbox se vând cu viteză cam de trei ori mai mică, conform celor mai recente statistici.

O amânare este luată în considerare

Dezvoltarea jocului nu decurge însă fără probleme. Leak-ul de anul trecut a afectat puțin moralul echipei, spune Tez2, dar și realitățile din prezent ar putea afecta jocul. Rockstar cere angajaților să se întoarcă la birou după câțiva ani de muncă de acasă, iar mulți angajați nu doresc să se întoarcă. Astfel, există posibilitatea ca problemele acestui proces să ducă la pierderea unor membri ai echipei, lucru care ar putea afecta dezvoltarea jocului.

Leak-ul spune că există deja planuri interne prin care GTA 6 ar putea fi amânat până în 2025, și chiar posibilitatea ca anumite părți ale poveștii din joc să fie „tăiate” din produsul final și să fie apoi împachetate sub formă de DLC, vândut separat, în cazul în care aceste probleme ar putea împinge prea mult lansarea jocului. În comparație, GTA V nu a primit un astfel de tratament. Rockstar a lansat întreaga poveste GTA V în 2013 pe PS3 și Xbox 360, iar apoi tot conținutul extra a fost dezvoltat exclusiv pentru componenta GTA Online, de altfel și cea care ține jocul în viață la aproape 10 ani distanță de lansarea originală.

sursa: Gamespot

Urmărește Go4Games.ro pe Google News