Leak-ul GTA VI: ce consecințe are asupra jocului și a studioului Rockstar Games

Autor: Cosmin Aionita | 20.09.2022
Leak-ul GTA VI: ce consecințe are asupra jocului și a studioului Rockstar Games

Această săptămână a început sub semnul unui leak major ce prezenta imagini și secvențe de gameplay dintr-o versiune preliminară a viitorului joc din seria Grand Theft Auto (GTA VI, pe scurt, chiar dacă producătorii nu au confirmat încă această denumire). Pe cât de repede au apărut aceste “scăpări”, pe atât de rapid au fost eliminate de pe YouTube sau din alte locuri de către avocații Take-Two Interactive (compania ce deține Rockstar Games), fiind confirmată astfel autenticitatea acestora.

În semn de respect față de producători, Go4Games a ales să nu publice aceste leak-uri, imaginile și înregistrările scăpate pe Internet prezentând un titlu aflat, în mod evident, într-un stadiu prematur al dezvoltării, cu foarte multe asset-uri de tip “place holder” folosite pentru personaje sau elemente de decor. Singurul punct pozitiv al unui astfel de leak nu poate fi decât confirmarea că Rockstar Games, într-adevăr, lucrează la un nou joc GTA, lucru pe care compania îl confirmase deja.

Leak-urile de acest fel pot avea însă implicații mult mai grave pentru companiile ale căror produse sunt prezentate către public într-o formă departe de cea finală. Pe lângă impresiile nefavorabile pe care le pot lăsa în rândurile persoanelor care nu stăpânesc cunoștințele elementare despre dezvoltarea de jocuri video, scăpările de screenshot-uri și gameplay vin “la pachet” de multe ori, cu furtul unor porțiuni importante din codul sursă al acestor jocuri. Iar pierderi de acest gen pot întârzia apariția unui joc sau chiar stopa procesul de dezvoltare al acestuia.

Din fericire, nu este cazul lui GTA VI, cei de la Rockstar Games publicând un comunicat în acest sens. A fost vorba despre o intruziune în rețeaua internă a studioului din partea unui terț neautorizat, care a reușit să sustragă informații confidențiale despre noul joc, precum și imaginile și clipurile video mai sus menționate. Totuși, momentan nu se pune problema ca acest furt de informații să afecteze în vreun fel serviciile live oferite de Rockstar sau dezvoltarea pe termen lung a lui GTA VI.

Studioul va continua să lucreze la joc, păstrându-și angajamentul de a livra o experiență care va depăși așteptările jucătorilor. Mai mult, Rockstar Games a promis că un update oficial despre GTA VI va sosi foarte curând, precum și o dezvăluire propriu-zisă a acestuia, atunci când jocul va fi gata pentru acest pas.

Sursa: Rockstar Games Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News