Chinezii de la NetEase ar fi clonat Valorant și sunt dați în judecată

Autor: Adrian Popa | 13.12.2022
Chinezii de la NetEase ar fi clonat Valorant și sunt dați în judecată
Foto: Riot Games

Gigantul chinez NetEase a fost dat în judecată de dezvoltatorul Riot Games pentru presupusa clonare a unui shooter foarte popular.

Compania americană susține că titlul mobil al asiaticilor, Hyper Front, este o copie fidelă a jocului Valorant, disponibil pentru PC-urile cu Windows.

Riot Games a chemat în instanță NetEase în mai multe țări, inclusiv în Germania și Marea Britanie, transmite Eurogamer. În SUA, Hyper Front nu este disponibil.

„Hyper Front copiază părți substanțiale din Valorant”, susține compania din California. Elemente care ar fi fost clonate de NetEase sunt: arme, personaje, hărți sau skin-uri pentru arme.

Hyper Front este disponibil, în anumite țări, în magazinele virtuale Play Store și App Store. Riot Games lucrează de asemenea la o versiune mobilă de Valorant.

Citește și > Copiii nu mai dorm, nu mai mănâncă: Mai mulți părinți au dat în judecată dezvoltatorul Fortnite

Compania americană a depus în instanță mai multe capturi de ecran prin care arată cum ar fi fost oglindite în Hyper Front elemente din Valorant.

Valorant
Personajul Blast din jocul asiatic ar fi inspirat de personajele Phoenix și Raze din Valorant, potrivit Riot.

„Toate alegerile noastre creative sunt oglindite în jocul NetEase”, a declarat avocatul Riot, Dan Nabel, pentru Polygon.

NetEase ar fi făcut unele modificări la solicitarea Riot Games, dar, potrivit americanilor, acestea nu sunt suficiente.

„Este ca vechea vorbă: Poți pune ruj pe un porc, dar este tot un porc”, a continuat Nabel.

Valorant este unul dintre cele mai populare jocuri video de tip shooter din lume, cu peste 23 de milioane de jucători activi în ultimele 30 de zile, potrivit ActivePlayer.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News