Copiii nu mai dorm, nu mai mănâncă: Mai mulți părinți au dat în judecată dezvoltatorul Fortnite

Autor: Adrian Popa | 12.12.2022
Copiii nu mai dorm, nu mai mănâncă: Mai mulți părinți au dat în judecată dezvoltatorul Fortnite
Foto: Profimedia Images

Un proces colectiv a fost deschis în provincia Quebec din Canada împotriva Epic Games, dezvoltatorul jocului fenomen Fortnite.

Mai mulți părinți susțin că titlul de tip battle royale i-a făcut pe copiii lor dependenți de el. Inițiatorii procesului spun că, din cauza jocului, cei mici nu mai dorm, nu se mai spală sau nu mai mănâncă, transmite BBC News.

Un judecător de la Curtea Supremă a dat undă verde acestui caz, dar nu a fost de acord cu una dintre acuzațiile aduse companiei Epic Games: că ar fi conceput intenționat jocul pentru a crea dependență.

„Asta nu exclude posibilitatea că jocul poate crea de fapt adicție”, a precizat judecătorul Sylvain Lussier.

Părinții au precizat în documentele depuse că în 2018 Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut existența dependenței de jocuri video.

Unul dintre avocații părinților a asemănat Epic Games cu un producător de tutun.

Compania a negat validitatea procesului într-o declarație făcut pentru BBC News. Potrivit reprezentanților săi, jocul le oferă părinților posibilitatea să vadă cât timp petrec în el copiii lor și necesită aprobarea lor pentru orice tranzacție financiară.

„Credem că dovezile vor arăta că acest caz este lipsit de fond”, a transmis Epic Games.

Titlurile de tip battle royale au dat naștere la pasiuni puternice inclusiv în rândurile adulților. Un jucător din echipa Angliei este atât de pasionat de Fortnite încât a cărat după el un desktop de gaming complet la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Mai mult, o tânără din Malaezia, mamă a unui copil de 3 ani, a plecat în 2020 de acasă pentru a trăi și juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook sau pe canalul oficial de Telegram.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News