Colosul chinez Tencent a anunțat prima sa scădere a veniturilor

Autor: Adrian Popa | 17.08.2022
Colosul chinez Tencent a anunțat prima sa scădere a veniturilor
Foto: Profimedia Images

Tencent, cel mai mare jucător de pe piața globală a jocurilor video, a anunțat prima sa scădere trimestrială a veniturilor. Declinul a fost acuzat de noile reguli introduse de conducerea comunistă a Chinei, care limitează timpul pe care minorii îl pot petrece în jocurile video și le interzic firmelor să lanseze titluri noi fără a deține licențe. Tencent nu a mai obținut o astfel de licență de 14 luni. De altfel, din iulie 2021 și până în aprilie 2022 nu a fost acordată nici măcar una.

În cel de-al doilea trimestru al acestui an gigantul asiatic a înregistrat venituri de 19,78 miliarde de dolari, cu 3% mai mici decât în perioada aprilie – iunie din 2021.

Legislația dură introdusă în China a dus la scăderea pieței de jocuri video cu 1,8% în primele șase luni ale acestui an. Numărul gamerilor a scăzut și el cu un milion.

Tencent vrea să se concentreze de acum încolo pe piețe externe, în special cele din regiunile Orientul Mijlociu, America Latină și Asia de Sud-Est.

Citește și: Vânzările de jocuri video au consemnat un declin abrupt în iulie, pe piața europeană

Gigantul chinez a pierdut în acest an mai mult din valoarea de piață decât orice altă companie din lume. Acțiunile sale au consemnat un declin de peste 60% din februarie 2022 și până acum, iar capitalizarea companiei a scăzut cu 564 de miliarde de dolari. Pe locurile doi și trei în acest clasament nedorit s-au situat Alibaba (cu o scădere de 494 miliarde de dolari) și Meta (302 miliarde de dolari).

Tencent controlează sau deține unele dintre cele mai populare jocuri video din lume, printre care amintim: League of Legends, Honor of Kings sau versiunea chineză a PUBG Mobile.

Compania dorește să devină cel mai mare acționar al dezvoltatorului francez Ubisoft, unde deține deja un pachet de 5% din acțiuni. Alte companii din industria jocurilor video în care Tencent a investit sunt Epic Games, Riot Games, Bluehole, Grinding Gear Games, Supercell sau Activision Blizzard.

Sursa: TechSpot

Urmărește Go4Games.ro pe Google News