Vânzările de jocuri video au consemnat un declin abrupt în iulie, pe piața europeană

Autor: Adrian Popa | 16.08.2022
Vânzările de jocuri video au consemnat un declin abrupt în iulie, pe piața europeană
Foto: Pixabay

Vânzările de jocuri video au scăzut cu 38% în iulie, în Europa, comparativ cu aceeași lună din 2021, potrivit Games Sales Data (GSD). În a doua lună de vară europenii au cumpărat 8,2 milioane de copii de jocuri, în format fizic și digital. Cele mai populare trei titluri au fost: F1 22, GTA 5 și FIFA 22.

F122 a fost lansat la sfârșitul lunii iunie, pe PC și console. Andrew Wilson, șeful Electronic Arts, pune succesul jocului pe seama creșterii interesului pentru sportul F1 în rândurile tinerilor, dar și pe faptul că jocul este „distractiv și satisfăcător”.

GTA5 continuă să se descurce foarte bine, deși a fost lansat în 2013. Titlul a depășit 170 de milioane de copii vândute și este unul dintre cele mai populare jocuri video din istorie.

Popularitatea FIFA 22 continuă să crească deși se apropie lansarea FIFA 23. Cel mai profitabil element al jocului este Ultimate Team. Acesta le permite jucătorilor să își formeze propriile echipe de vis. Pentru a obține fotbaliști, utilizatorii cumpără și deschid pachete, care sunt echivalentele unor loot box-uri.

Citește și > Fill The Fridge: Jocurile hypercasual, care nu solicită prea mult creierul, sunt pe val acum

Top cinci al celor mai populare jocuri video în iulie este întregit de LEGO Star Wars: The Skywalker Saga și Red Dead Redemption 2.

Topul celor mai vândute 10 jocuri video pe piața europeană în iulie. (Sursa: GSD)

În top cinci nu apare niciun joc de la Nintendo. Asta deoarece compania japoneză a oferit GSD doar informații despre vânzările de jocuri în format fizic.

Declinul abrupt al pieței de jocuri video este surpinzător, deoarece mulți analiști credeau că această industrie este imună la recesiune. Însă inflația ridicată și lipsa unor lansări de titluri importante, cauzată inclusiv de războiul din Ucraina, și-au spus cuvântul.

Vânzările de jocuri video au scăzut și în Statele Unite cu 19% în mai, comparativ cu aceeași lună din 2021, până la 3,68 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare NPD Group. SUA este a doua cea mai mare piață mondială de jocuri video din lume, după China.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News