Compania Microsoft, dată în judecată de gameri, care se opun preluării Activision Blizzard

Autor: Adrian Popa | 21.12.2022
Compania Microsoft, dată în judecată de gameri, care se opun preluării Activision Blizzard
Foto: Shutterstock

Compania Microsoft a fost dată în judecată de mai mulți gameri care se opun preluării de către dezvoltatorul Windows a companiei Activision Blizzard, care deține francize precum Call of Duty, Warcraft sau Candy Crush.

Procesul colectiv a fost deschis în San Francisco și vine după ce Federal Trade Comission (FTC) a cerut, de asemenea, în instanță blocarea tranzacției.

Cei 10 gameri care au deschis procesul cred că această achiziție va crea un monopol pe piața de gaming. Microsoft dezvoltă cel mai utilizat sistem de operare pentru computere personale din lume, Windows, produce consolele Xbox, iar Activision Blizzard are în portofoliu jocuri video extrem de populare.

Citește și: Anunț neașteptat: Call of Duty va fi disponibil 10 ani pe consolele Nintendo

Jucătorii și FTC se tem că, după finalizarea tranzacției, Microsoft va avea posibilitatea să interzică accesul rivalilor la unele titluri (de exemplu să taie accesul PlayStation la Call of Duty), să determine creșterea prețurilor pe piață sau să limiteze concurența în industrie.

„Achiziția propusă i-ar oferi companiei Microsoft o poziție de neegalat în industria de gaming, lăsând-o cu cel mai mare număr de jocuri din categoria celor pe care trebuie să le ai”, au scris gamerii în plângere.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat, pentru Bloomberg Law, că o astfel de tranzacție ar crea mai multe oportunități pentru gameri și dezvoltatorii de jocuri video. „Vrem să aducem mai multe jocuri la mai mulți oameni”, a declarat persoana respectivă.

Înțelegerea în valoare de aproape 69 de miliarde de dolari prin care Microsoft vrea să preia Activision Blizzard este analizată de autoritățile antitrust din mai multe țări. Un fost președinte al FTC a declarat că tranzacția are 70% șanse să primească undă verde în SUA.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Retrospectivă 2022: Top 5 cele mai importante dispozitive de gaming lansate în acest an

Urmărește Go4Games.ro pe Google News