Controversa preluării Activision continuă: pentru câți ani dorește Microsoft să păstreze Call of Duty pe PlayStation

Autor: Cosmin Aionita | 22.11.2022
Controversa preluării Activision continuă: pentru câți ani dorește Microsoft să păstreze Call of Duty pe PlayStation
Foto: Activision

Continuă veritabila telenovela din jurul achiziției publisher-ului Activision Blizzard de către Microsoft. Preluarea este anchetată de mai multe autorități naționale și internaționale, inclusiv de Comisia Europeana a UE, acestea dorind să se asigure că o astfel de mutare nu ar afecta serios piața concurențială din industria jocurilor video.

Iar unul dintre principalele subiecte în jurul cărora s-au iscat discuții este legat de disponibilitatea viitoarelor titluri Call of Duty pe consolele PlayStation, în eventualitatea în care achiziția Activision de către Microsoft ar fi finalizată. Un schimb de replici și acuze între conducerile diviziilor Xbox și PlayStation s-a finalizat cu asigurări din partea Microsoft că seria Call of Duty va fi păstrată pe consolele Sony atât timp cât acestea vor exista. Mai mult, oficialii europeni au confirmat că această comisie de anchetă a CE lucrează în acest sens.

Cel mai nou episod al acestor negocieri vine din partea celor de la Microsoft, care, într-un recent interviu acordat publicației New York Times, afirmă că au făcut o nouă ofertă către Sony, de a păstra Call of Duty pe consolele PlayStation pentru următorii zece ani. Deși pare o propunere mai generoasă ddecât cea făcută iinițial (trei ani suplimentari după încheierea contractului actual dintre Sony și Activision), se contrazice cu spusele lui Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox, care oferea asigurări că va păstra Call of Duty pe PlayStation pentru totdeauna.

S-ar putea totuși ca acest deceniu menționat să fie doar o adaptare pentru un contract corect din punct de vedere legal între cele două companii. De asemenea, autoritățile britanice și-au exprimat îngrijorarea și în privința potențialului monopol pe care serviciul Xbox Game Pass l-ar putea avea, dacă preluarea Activision se finalizează, deci păstrarea Call of Duty pe PlayStation s-ar putea să nu fie suficientă pentru ca această achiziție controversată să primească undă verde.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News