Consolă Nintendo Switch, folosită de FBI pentru găsirea unei adolescente dispărute

Autor: Adrian Popa | 18.07.2023
Consolă Nintendo Switch, folosită de FBI pentru găsirea unei adolescente dispărute

O consolă Nintendo Switch a ajutat FBI să descopere o adolescentă de 15 ani dispărută. Incidentul s-a petrecut în august 2022, dar a fost făcut public recent de postul de televiziune ABC 15 din Arizona. Compania Nintendo a ajutat la rezolvarea acestui caz.

Adolescenta, din statul Virginia, s-a împrietenit pe internet cu Ethan Roberts, în vârstă de 28 de ani. Tânărul a convins-o pe fată să plece de acasă cu el, apoi a obligat-o să apară în materiale pornografice.

Când a luat-o, Roberts i-a permis adolescentei să își ia cu ea consola Nintendo Switch. După ce a fost dată dispărută, un prieten al fetei a văzut că aceasta apărea online și era activă pe dispozitiv.

Prietenul respectiv a transmis la autorități faptul că a văzut-o online pe adolescentă. Oamenii legii au contactat Nintendo, care a reușit să transmită informațiile necesare pentru stabilirea coordonatelor geografice exacte ale consolei.

Citește și: Trei băieți, răpiți de un cartel mexican prin intermediul unui joc de tip battle royale

Victima a fost găsită în apartamentul lui Roberts, aflat în statul Arizona (la o distanță de 3.200 de km de casa fetei), la 11 zile după dispariție, iar suspectul a fost reținut.

Un fost director al Arizona Department of Public Safety (DPS), Frank Milstead, a spus că dispozitivul Nintendo nu este ceva la care anchetatorii s-ar fi gândit în acest caz. Din fericire, un alt adolescent a avut ideea să raporteze faptul că prietena lui apărea online pe o platformă de gaming.

„Sper că alți anchetatori se vor gândi să facă același lucru în viitor! Dacă dispozitive precum telefoanele sunt deseori folosite pentru a localiza adolescenți dispăruți, un dispozitiv portabil pentru jocuri video precum Nintendo Switch s-ar putea să nu fie primul pe care poliția și FBI s-ar gândi să îl folosească. Totuși, în acest caz e posibil ca dispozitivul să fi salvat viața cuiva”, a declarat Milstead.

Sursa: ABC 15

Foto: Pixabay/photim

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News