Consola portabilă Playdate va veni cu manivelă și 24 de jocuri monocrome exclusive

Autor: Adrian Popa | 09.06.2021
Consola portabilă Playdate va veni cu manivelă și 24 de jocuri monocrome exclusive

Firma Panic a prezentat noi detalii despre Playdate, primul său proiect hardware. Dispozitivul este o consolă video portabilă de mici dimensiuni, anunțată prima dată în 2018.

Playdate include 24 de jocuri monocrome, iar toate titlurile sunt exclusive pentru platformă. Atrage atenția un element neobișnuit. Consola are o manivelă, care poate fi folosită pentru control în unele dintre jocuri. Aceasta nu încarcă, însă, bateria, cum ar putea crede mulți oameni.

Playdate se va putea conecta la Wi-Fi pentru actualizări software și descărcarea de conținut nou. Mai mult, include conexiune Bluetooth, iar producătorul spune că dispozitivul are un difuzor „zgomotos”. Capacitatea de stocare internă va fi de 4 GB.

Utilizatorii nu vor avea acces la toate jocurile din start. Vor primi zilnic două titluri noi, timp de două săptămâni.

Consola va putea fi pre-comandată începând cu luna iulie, la prețul de 179 de dolari. Data exactă urmează să fie anunțată pe 8 iulie. Livrările vor începe la sfârșitul anului, iar lotul inițial va fi de 20.000 de unități.

Pentru Playdate va fi disponibil și un dock, vândut separat, în care dispozitivul se va putea încărca. Atunci când nu va fi folosită, consola va funcționa ca ceas de birou. Dock-ul este, totodată, boxă Bluetooth și suport de pix. Prețul nu a fost anunțat.

Un alt accesoriu disponibil va fi husa dedicată pentru consolă, care va costa 29 de dolari.

Sursa: Play.date

CITEȘTE ȘI:

Acest dispozitiv Pokemon este un omagiu adus originilor jocului, puțin cunoscute

Paperboy este o bicicleta electrică inspirată de un joc video din anii ’80

Urmărește Go4Games.ro pe Google News