Consumatorii au cheltuit 9 miliarde de dolari într-un joc video mobil

Autor: Adrian Popa | 06.12.2022
Consumatorii au cheltuit 9 miliarde de dolari într-un joc video mobil

Jocurile video mobile sunt de departe cele mai mari generatoare de venituri din industrie, iar vânzările înregistrate de unele titluri sunt de-a dreptul amețitoare.

Potrivit firmei de cercetare Sensor Tower, utilizatorii de Google Play și App Store au cheltuit 9 miliarde de dolari în jocul PUBG Mobile, de la debut și până acum. Titlul a fost instalat de 1,1 miliarde de ori, iar într-o zi consumatorii cheltuiesc, în medie, 5,2 milioane de dolari în joc, transmite VentureBeat.

PUBG Mobile a debutat pe piață în martie 2018, la un an după ce a fost lansată versiunea pentru PC pe Steam. Acesta a fost primul joc de tip battle royale major de PC care a făcut saltul pe dispozitivele mobile, iar acest lucru i-a adus multe avantaje. Fortnite a debutat la câteva săptămâni după aceea, dar jocul celor de la Epic Games are un handicap, deoarece nu mai este disponibil în App Store.

PUBG Mobile are mai mulți publisheri în funcție de regiune. Aceștia sunt Tencent, Krafton și Level Infinite.

Citește și: Trei băieți, răpiți de un cartel mexican prin intermediul unui joc de tip battle royale

În ultima perioadă, ca și alte jocuri video, PUBG Mobile a fost afectat de condițiile economice dificile, cu inflație ridicată. În primele trei trimestre din 2022, titlul a generat venituri de 1,6 miliarde de dolari, în scădere cu 27% comparativ cu perioada similară din 2021, potrivit Sensor Tower.

PUBG Mobile este un fenomen mondial care a dat nașteri la pasiuni puternice. În 2020, o mamă din Malaezia în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a se dedica jocului împreună cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet.

Nu toate companiile știu, însă, să exploateze beneficiile oferite de piața de jocuri mobile. Printre cele care nu se descurcă foarte bine pe acest segment se află Nintendo.

Foto: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News