Controversă după ce în The Witcher 3 next-gen au apărut femei dezbrăcate redate în mod realist

Autor: Adrian Popa | 13.02.2023
Controversă după ce în The Witcher 3 next-gen au apărut femei dezbrăcate redate în mod realist
Foto: captură din video

Organele sexuale feminine realiste care apar în ediția next-gen a The Witcher 3: Wild Hunt nu au fost incluse intenționat, a transmis dezvoltatorul jocului, studioul polonez CD Projekt RED (CDPR).

Capturi de ecran cu NPC-uri din joc dezbrăcate, redate într-un mod foarte realist, au devenit rapid populare pe internet. CDPR a transmis că mod-urile respective au fost create de membri ai comunității și că nu ar fi trebuit să ajungă în versiunea publică a jocului.

În titlul original din 2015, femeile dezbrăcate au fost prezentate ca niște păpuși Barbie, fără organe sexuale definite. În ediția next-gen, unele NPC-uri au zonele genitale redate în detaliu.

Citește și: Cum ar arăta jocuri precum Mortal Kombat, Duke Nukem, Crysis, StarCraft sau The Witcher reimaginate de AI drept filme din anii ’80

CDPR susține că a introdus în joc mult conținut creat de comunitatea The Witcher 3, iar în timpul procesului complex în care toate piesele au fost puse la un loc texturile respective au scăpat neobservate. Dezvoltatorul a transmis, pentru Kotaku, că mod-urile vor fi eliminate într-un update viitor.

Incidentul a dat naștere la multe controverse. Unii gameri au fost deranjați de descoperire, iar alții au apreciat eforturile dezvoltatorilor. The Witcher 3: Wild Hunt a fost criticat în trecut și pentru faptul că include multă nuditate feminină, dar nu și bărbați dezbrăcați complet.

Adevărul este că „sexul vinde”, inclusiv pe piața jocurilor video, iar dezvoltatorii încearcă să profite de acest lucru. De exemplu, într-un alt joc video popular, Red Dead Redemption 2, jucătorii pot să privească sau să dea peste NPC-uri aflate în ipostaze intime.

Citește și: Decizia, legată de sânii și nuditatea din jocuri, pe care a luat-o Nintendo

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News