Cum au ajuns două gemene multimilionare datorită pasiunii pentru gaming a femeilor

Autor: Adrian Popa | 22.03.2021
Cum au ajuns două gemene multimilionare datorită pasiunii pentru gaming a femeilor
Foto: Profimedia Images

Două gemene din Japonia au devenit multimilionare după ce și-au listat pe bursă compania care dezvoltă jocuri video. Coly, firma fondată de Anna și Mizuki Nakajima, are o capitalizare bursieră de aproximativ 140 de milioane de dolari.

Startup-ul a fost gândit pentru a dezvolta jocuri video de tip anime pentru femei, numite „otome” în Țara Soarelui Răsare. Mai mult, aproape două treimi dintre cei 200 de angajați sunt femei.

Printre jocurile de succes dezvoltate de Coly se numără Stand My Heroes și Promise of Wizard.

Afacerea surorilor Nakajima se concentrează pe acest tip de jocuri deoarece fanii otomo sunt devotați și tind să joace multă vreme titlurile respective.

Un „club” al bărbaților

Cererea pentru conținut de tip anime este mare și în afara Japoniei, în țări precum SUA, China sau Coreea de Sud.

Firma de consultanțșă Grand View Research din SUA estima că această piață are o valoare de 20,5 miliarde de dolari și că va crește cu 9% pe an până în 2025. Totodată, platforma de streaming video Netflix a anunțat că în peste 100 de milioane de locuințe la nivel global a fost urmărit cel puțin un titlu anime în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020.

Mai puțin de 5% dintre companiile care dezvoltată jocuri din Japonia sunt conduse de femei, potrivit lui Serkan Toto, analist la firma de consultanță Kantan Games.

Potrivit lui, Coly nu a primit bani de la fondurile de tip venture capital, la care apelează de obicei startup-urile fondate de bărbați, ceea ce face ca succesul firmei să fie și mai impresionant.

Sursa: BBC

CITEȘTE ȘI:

Cum a slăbit o femeie gamer 68 de kilograme într-un an

Elon Musk susține că acest lucru l-a ajutat să devină miliardar

O femeie și-a părăsit soțul și copilul de 3 ani pentru a juca PUBG cu un bărbat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News