Elon Musk susține că acest lucru l-a ajutat să devină miliardar

Autor: Adrian Popa | 22.11.2020
Elon Musk susține că acest lucru l-a ajutat să devină miliardar
Foto: James Duncan Davidson

Elon Musk, omul din fruntea companiilor Tesla și SpaceX, a declarat că jocurile video l-au ajutat să devină miliardar. Pasiunea pentru acestea l-a ghidat pe antreprenor spre programare.

Musk, acum al treilea cel mai bogat om din lume, a spus că nu ar fi ajuns aici dacă nu ar fi devenit programator.

Totul a început pe când actualul șef al Tesla avea 10 ani. Tatăl lui l-a dus într-o excursie din Africa de Sud, țara în care Musk s-a născut, în SUA. Acolo, copilul a văzut în multe hoteluri jocuri de tip arcade. „Am crezut că voi putea să îmi construiesc propriile jocuri”, a declarat Musk în emisiunea radio Star Talk, găzduită de astrofizicianul Neil DeGrasse Tyson.

Citește și: Un tată a avut nevoie de 13 ore și opt ecrane pentru a comanda un PS5 pentru fiul lui

Jocurile video sunt, potrivit antreprenorului, „incredibil de captivante”. „Ele m-au făcut să vreau să programez computere”, a explicat Musk.

Drumul lui Elon Musk spre succes a început cu un joc video

Ulterior, tânărul Elon a reușit să achiziționeze un computer Commodore, care venea cu un manual care arăta cum se făcea programarea în limbajul BASIC.

La vârsta de 12 ani, Elon Musk stăpânea foarte bine BASIC și a dezvoltat jocul video Blastar, pe care l-a vândut unei reviste de tehnologie pentru aproximativ 500 de dolari. Peste 11 ani, el și fratele lui fondau Zip2, o firmă care oferea ghiduri turistice pentru orașe, hărți și servicii de tip pagini aurii pentru publicații. Compania a fost cumpărată de Compaq cu 307 milioane de dolari. Miliardarul susține că a realizat personal cea mai mare parte a codului din spatele Zip2.

Citește și: STUDIU: Jocurile video pot fi bune pentru sănătatea mintală, dar cu o condiție

Musk a folosit banii obținuți pentru a cofonda X.com, care a devenit ulterior, după o fuziune, PayPal. Compania a intrat în 2002 în proprietatea eBay în schimbul a 1,5 miliarde de dolari.

Ulterior, antreprenorul a dezvoltat SpaceX, The Boring Company și alte 16 firme.

Sursa: Inc.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News