Dezvoltatorii de jocuri anunță noi opțiuni pentru gamerii care suferă de fobii

Autor: Adrian Popa | 16.05.2023
Dezvoltatorii de jocuri anunță noi opțiuni pentru gamerii care suferă de fobii
Foto: Pexels

Trei mari dezvoltatori de jocuri au anunțat moduri speciale care îi ajută pe gamerii care suferă de unele fobii să joace titlurile lor.

În aprilie, jocul Horizon Forbidden West, dezvoltat de Guerilla Games și disponibil pentru PlayStation, a fost actualizat cu un mod de joc special pentru cei care suferă de talasofobie, adică teama de ape adânci. Cei care activează opțiunea nu mai rămân fără aer atunci când înoată sub apă. Dezvoltatorul a luat măsura după ce a primit feedback de la jucătorii care au văzut trailerul de debut al jocului, publicat în 2020. Mulți dintre ei se temeau că nu vor fi capabili să joace anumite părți din Horizon Forbidden West din cauza fobiei lor.

Tot în aceeași lună, Star Wars Jedi: Survivor, dezvoltat de Electronic Arts, a fost lansat un mod de joc special pentru cei care suferă de arahnofobie (teamă de păianjeni). Acesta schimbă înfățișarea unei creaturi din joc, care nu mai seamănă la fel de mult cu un păianjen. Compania a luat această decizie după ce un dezvoltator important nu a mai putut să lucreze din cauza anxietății pe care i-o declanșa creatura respectivă.

Totodată, la începutul lunii mai, Hogwarts Legacy, dezvoltat de Avalanche Software, a primit un mod similar, tot pentru cei care se tem de păianjeni.

Primii dezvoltatori care au luat în calcul fobiile gamerilor

Primele astfel de opțiuni au apărut în urmă cu câțiva ani, când Obsidian Entertainment a introdus un mod pentru cei care suferă de arahnofobie în jocul survival Grounded.

„Am realizat că în jocul nostru apar mulți păianjeni și că sunt foarte mari. Asta poate fi cu siguranță o problemă pentru unii oameni, așa că am considerat că trebuie să facem ceva în legătură cu acest lucru”, a declarat Brian MacIntosh, programator la Obsidian.

Dezvoltatorii de la studioul deținut de Microsoft au fost inspirați de jocul indie Satisfactory, lansat în 2019. În acest titlu, jucătorii pot înlocui păianjenii cu pisici, din setări.

Sursa: Axios

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News