Dezvoltatorul Euro Truck Simulator 2 pune „la naftalină” DLC-ul Heart of Russia

Autor: Adrian Popa | 01.06.2022
Dezvoltatorul Euro Truck Simulator 2 pune „la naftalină” DLC-ul Heart of Russia
Foto: Steam

SCS Software, dezvoltatorul ceh al jocului Euro Truck Simulator 2, a anunțat că renunță la DLC-ul Heart of Russia deoarece nu vrea să dea impresia că susține invazia din Ucraina.

DLC-ul a fost anunțat în martie 2021. „Pe 24 februarie 2022, echipa care se ocupa de Heart of Russia mai avea 6-8 săptămâni până să termine lucrul la foarte anticipatul nou DLC”, a scris SCS Software.

Pe 24 februarie Rusia a invadat Ucraina, o decizie care a produs „un șoc” în companie. Proiectul Heart of Rusia a fost suspendat, iar după mai multe luni, dezvoltatorul a decis să pună DLC-ul „la naftalină”.

Compania a lansat și o campanie umanitară în sprijinul Ucrainei. A făcut disponibile scheme de culori cu steagul Ucrainei în cadrul Ukrainian Paint Jobs Pack. Pachetul este disponibil pentru Euro Truck Simulator 2 și American Truck Simulator. Banii obținuți de pe urma acestuia sunt donați unor organizații care ajută victimele războiului. SCS a vândut 86.000 de copii.

Citește și: Schimbarea făcută în Overwatch după ce Rusia a invadat Ucraina

Dezvoltatorul a transmis că dorește să fie cât mai apolitic, dar și-a arătat, totuși, sprijinul pentru Ucraina.

„Credem că există speranță pentru ca oamenii mândri din Ucraina să triumfe și pentru ca suferința să înceteze pentru toată lumea. Injustiția nu poate și nu trebuie să câștige”, a transmis SCS Software.

Compania a sugerat că DLC-ul Heart of Russia ar putea fi, totuși, lansat în timpul procesului de reconstrucție al Ucrainei. Este posibil ca veniturile generate de acesta să fie folosite în acest scop.

Euro Truck Simulator 2, titlu lansat în 2012, este disponibil pentru platformele Windows, Linux și macOS.

Trailerul actualizat al jocului, lansat în 2022:

Sursa: SCS Software

Urmărește Go4Games.ro pe Google News