Dezvoltatorul World of Tanks a concediat un director care și-a arătat susținerea față de Rusia

Autor: Adrian Popa | 01.03.2022
Dezvoltatorul World of Tanks a concediat un director care și-a arătat susținerea față de Rusia

Wargaming, dezvoltatorul popularului joc video World of Tanks (WoT), l-a concediat pe Sergey Burkatovskiy, directorul său creativ. Acesta și-a manifestat susținerea față de Rusia în cazul conflictului din Ucraina.

„Opinia lui este în completă contradicție cu cea a companiei”, a anunțat Wargaming.

Burkatovskiy a scris pe Facebook că susține „operațiunea Forțelor Armate ale Federației Ruse”, potrivit PC Gamer. Ulterior el a șters postarea.

Compania, originară din Belarus (țară care este aliată cu Federația Rusă în acest război), are peste 550 de angajați în Kiev. Wargaming a anunțat că se concentrează în aceste momente pentru a-i ajuta, pe ei și pe familiile lor. Printre beneficii se numără salarii plătite mai devreme, fonduri pentru călătorie și cazare. Studioul a făcut și o donație în valoare de 1 milion de dolari pentru Crucea Roșie din Ucraina.

Sergey Burkatovskiy (Foto: Facebook)

Compania a schimbat și modul în care promovează în reclame WoT. Nu mai sunt arătate clipuri video și imagini cu tancuri care avansează, iar în Ucraina jocurile sale nu mai sunt promovate deloc pe perioada războiului.

Citește și Războiul din Ucraina: De unde provine, de fapt, înregistrarea cu „Fantoma din Kiev care doboară un Su-35”?

Pe lângă World of Tanks, Wargaming mai dezvoltă titlurile World of Airplanes și World of Warships. Jocurile au milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

În urma conflictului armat, peste 500.000 de refugiați au părăsit, până luni, Ucraina, iar majoritatea au ajuns în statele vecine precum Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova.

Clipuri video publicate pe internet arată cum proiectile și rachete lovesc zone din Ucraina în care se află civili și în care nu există obiective militare.

Alte companii din industria de gaming și-au anunțat, de asemenea, susținerea pentru Ucraina. Dezvoltatorul jocului This War Of Mine, 11 bit studios din Polonia, a promis că va dona toate veniturile înregistrate timp de o săptămână de pe urma jocului și a tuturor DLC-urilor acestuia pentru ajutorarea victimelor războiului.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News