Veniturile dintr-un joc anti-război, donate pentru ajutorarea victimelor conflictului din Ucraina

Autor: Adrian Popa | 25.02.2022
Veniturile dintr-un joc anti-război, donate pentru ajutorarea victimelor conflictului din Ucraina

Dezvoltatorul jocului This War Of Mine a anunțat că va dona toate veniturile înregistrate timp de o săptămână de pe urma jocului și a tuturor DLC-urilor acestuia pentru ajutorarea victimelor războiului din Ucraina.

„Haideți – jucătorii și dezvoltatorii împreună – să facem tot ce putem pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina”, a transmis 11 bit studios.

Jocul This War Of Mine este unul anti-război. Jucătorii intră în pielea unor civili care încearcă să supraviețuiască într-un oraș asediat. După anunțul făcut de dezvoltator, titlul a primit numeroase recenzii pozitive pe Steam. „Un joc excelent! 11/10. Cumpără-l pentru a ajuta Ucraina”, a scris un utilizator.

Pe Reddit, gamerii fac apel la semenii lor pentru a cumpăra jocul.

Dezvoltatorul polonez 11 bit studios a transmis clar că este împotriva agresiunii Rusiei, dar că vorbele ar fi goale fără un gest semnificativ. „În următoarele șapte zile, toate profiturile de pe urma This War Of Mine și a tuturor DLC-urilor jocului, din toate magazinele și de pe toate platformele, vor merge la un fond special”, a anunțat compania. Banii vor ajunge în final la Crucea Roșie din Ucraina.

În prima zi de război peste 100.000 de persoane și-au părăsit locuințele în încercarea de a fugi de conflictul armat. Rusia a mobilizat, pentru această campanie, aproape 200.000 de militari.

GSC Game World, un dezvoltator de jocuri video din Kiev, a făcut un apel la industrie să îi ajute pe cei aflați la nevoie în Ucraina. Platforma GOG a anunțat că va dona, de asemenea, veniturile pe șapte zile înregistrate de pe urma This War Of Mine.

Sursa: NME

Citește și: Marele jucător de CS:GO „s1mple”, prins în conflictul din Ucraina: Orașul meu este bombardat

Urmărește Go4Games.ro pe Google News