A fost anunțat un mouse de gaming cu SSD de 1 TB integrat

Autor: Cătălin Niţu | 27.12.2021
A fost anunțat un mouse de gaming cu SSD de 1 TB integrat
Foto: ADATA

XPG, brandul de gaming al producătorului de componente de PC ADATA, a anunțat că va prezenta oficial la CES 2022 primul său mouse cu stocare internă. XPG Vault Gaming Mouse este momentan un simplu concept și nu este încă programat să apară pe piață, dar ar putea fi lansat la un moment dat, în cazul în care se dovedește că există cerere pentru așa ceva. Practic, vei putea să îți ții jocurile pe mouse și să le poți accesa de pe orice PC la care acesta este conectat.

XPG Vault Gaming Mouse este un model cu fir, așa cum te-ai aștepta de la unul care oferă stocare internă. Acesta folosește un port USB-C, întrucât are nevoie de o viteză de transfer mare, pentru a putea stoca și rula jocurile direct. De altfel, acesta va integra un SSD intern, nu memorie eMMC lentă. Viteza de transfer ar trebui să atingă 985 MB/s, în timp ce spațiul de stocare disponibil ar putea fi de până la 1 TB.

Citește și: AQIRYS Doradus review: Un mouse de gaming ușor ca un fulg

Transferul de date și configurarea vor fi posibile prin software-ul XPG Gaming Launcher, care va oferi și organizare mai eficientă a jocurilor stocate, cât și integrarea mouse-ului în ecosistemul în creștere de periferice și componente de PC de la XPG. Cu siguranță, luminițele RGB vizibile pe corpul și rotița de scroll a dispozitivului vor fi configurabile și sincronizabile cu alte luminițe ale companiei.

Ce nu știm însă despre XPG Vault Gaming Mouse este cât de performant va fi ca un mouse de gaming. Compania dorește să ofere un mouse ușor și rapid, însă nu a oferit valori DPI sau informații despre greutatea lui. De asemenea, pentru a susține vitezele de 10 Gbps necesare pentru transferuri de 1 GB/s, va fi necesar un cablu USB-C mai gros decât cel al moușilor obișnuiți, care folosesc în general conexiuni USB 2.0.

Sursa: Go4it

Citește și: Cinci jocuri, de care nu a auzit nimeni, pe care merită să le încerci. Au „viza” gamerilor de pe Reddit

Urmărește Go4Games.ro pe Google News