Achievement-urile sosesc pe Epic Games Store! Când vor fi disponibile și cum funcționează

Autor: Cosmin Aionita | 05.10.2021
Achievement-urile sosesc pe Epic Games Store! Când vor fi disponibile și cum funcționează
Foto: Epic Games

Epic Games a anunțat că jocurile distribuite prin intermediul Epic Games Store vor putea beneficia de achievement-uri, începând de săptămâna viitoare.

Pentru început, noul sistem de achievement-uri conceput pentru Epic Games Store va fi disponibil în jocuri precum Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Kena: Bridge of Spirits, Zombie Army 4 sau Alan Wake Remastered. Dezvoltatorii au deja la dispoziție uneltele necesare pentru a implementa noile achievement-uri în propriile jocuri, deci și mai multe titluri vor oferi suport pentru aceastea în viitorul apropiat.

achievement Epic Games Store
Foto: Epic Games

Clasificarea achievement-urilor de pe Epic Games Store

Achievement-urile celor de la Epic Games combină elemente caracteristice trofeelor de pe consolele PlayStation, precum și achievement-urilor implementate de Microsoft pe platformele Xbox.

Astfel, acestea poartă, precum trofeele PlayStation, denumirile unor metale prețioase, în funcție de dificultate: bronze (bronz), silver (argint), gold (aur) și platinum (platină). De la achievement-urile Microsoft este însă împrumutat Gamerscore-ul asociat fiecărui astfel de trofeu, numit XP în cazul implementării Epic. Astfel, achievement-urile din fiecare joc vor totaliza 1000 XP, producătorii având libertatea de a împărți aceste puncte în funcție de următoarea schema:

  • Bronze = 5-45 XP
  • Silver = 50-95 XP
  • Gold = 100-200 XP

În momentul în care jucătorii deblocheaza toate cele 1000 XP aferente unui titlu, vor primi și achievement-ul Platinum al acelui joc, care le va conferi încă 250 XP.

Având în vedere că Epic Games Store și-a făcut un obicei din a oferi jocuri gratuite în fiecare săptămână, unele dintre ele noi, jucătorii nu vor avea probleme în a strânge XP. Spor la deblocat achievement-uri!

achievement Epic Games Store
Foto: Epic Games

Sursa: Epic Games Store

Urmărește Go4Games.ro pe Google News