Admiră gadget-uri de gaming vechi la Comic Con 2016

Autor: Cosmin Aionita | 26.04.2016
Admiră gadget-uri de gaming vechi la Comic Con 2016

La ediţia din acest an a convenţiei Comic Con 2016 (27-29 mai 2016), va fi organizată o Zonă Retro de gaming, ce va combina conceptul de expoziţie de dispozitive de gaming cu cel de stand interactiv în care vizitatorii vor putea să testeze gadget-urile expuse.

Zona Retro îşi propune să-i facă pe cei ce şi-au început aventura în lumea jocurilor video în anii ’90 să rememoreze acele experienţe în timpul convenţiei. Alături de aceşti melancolici ai jocurilor video, organizatorii îi invită pe toţi cei ce nu au avut ocazia să folosească aceste dispozitive de gaming vechi să le testeze la faţa locului. Se doreşte recrearea începuturilor gaming-ului din România, atât cu ajutorul celor care au trăit acele vremuri, dar şi al gamerilor ce au în colecţia personală multe dintre aceste gadget-uri.

Cei care încă mai deţin dispozitive vechi de gaming pot ajuta ducerea la bun sfârşit a acestei iniţiative împrumutând organizatorilor aceste gadget-uri pentru o perioadă scurtă de timp. În schimb, proprietarii dispozitivelor selectate pentru a fi expuse în cadrul Zonei Retro vor beneficia de intrare gratuită la Comic Con 2016, pe toată durata convenţiei.

Aşadar, cei care mai au încă pe acasă un Gameboy, Tetris, Sega, Nintendo, Commodore 64, Amiga, Pong, sau chiar calculatoare vechi ca HC-ul românesc, pot trimite poze cu acestea, iar dacă gadget-urile vor fi selectate pentru a fi expuse în cadrul Zonei Retro, proprietarii vor fi contactaţi. Nu este necesar ca aceste dispozitive să fie funcţionale, dar este de preferat (cu cât sunt într-o stare mai bună, cu atât dispozitivele vor avea şanse mai mari să fie selecţionate spre a fi expuse la Comic Con).

Pentru a da o şi mai mare valoare sentimentală acestei Zone Retro, toţi cei ce doresc să împrumute propriile dispozitive vechi de gaming sunt invitaţi să însoţească pozele pe care le vor trimite cu o scurtă poveste despre cum au ajuns în posesia dispozitivului respectiv sau o întâmplare hazlie.

Toate dispozitivele de gaming ce vor fi împrumutate pentru Zona Retro vor returnate în aceeaşi stare în care au fost depuse de către proprietari, în data de 29 mai, începând cu ora 16.00.

Înscrierile durează până pe 6 mai, iar cei ce doresc să împrumute unul sau mai multe dispozitive vechi de gaming o pot face contactând organizatorii la adresa de e-mail: [email protected] sau pe pagina de Facebook a ESL România.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News