„Am spart toate sistemele Sony”. Hackerii amenință compania japoneză

Autor: Cosmin Aionita | 26.09.2023
„Am spart toate sistemele Sony”. Hackerii amenință compania japoneză
Foto: Sony Interactive Entertainment

Grupul de ransomeware Ransomed.vc pretinde că a spart sistemele de securitate ale celor de la Sony și a furat toate datele companiei, conform unui raport emis de Cyber Security Connect.

Sony Group Corporation, inițial cunoscut drept Tokyo Telecommunications Engineering Corporation și Sony Corporation, este un conglomerat multinațional din Japonia, cu sediul în Minato, Tokyo, Japonia. Am compromis cu succes toate sistemele Sony. Nu le vom oferi în schimbul unei răscumpărări! Vom vinde aceste date. Pentru că Sony refuză să plătească. DATELE SUNT DE VÂNZARE. LE VOM VINDE.

– Ransomed.vc

Grupul de ransomware a inclus și „dovada hacking-ului”, sub forma unor screenshot-uri, a unei prezentări PowerPoint de uz intern și a unor fișiere Java, însă, conform celor de la Cyber Security Connect, acestea nu reprezintă dovezi „îndeajuns de convingătoare”.

Ransomed.vc pretinde că a sustras în jur de 6000 de fișiere de la compania japoneză, un număr considerat prea scăzut pentru a reprezenta, după cum pretinde grupul, „toate sistemele Sony”.

Dacă nimeni nu se va oferi să achiziționeze aceste informații, grupul amenință ca le va face publice de pe 28 septembrie.

Nu ar fi primul astfel de caz pentru Sony

Sony nu a oferit niciun comentariu pe marginea acestui pretins hack, însă compania nu este deloc străină de astfel de evenimente. În primăvara anului 2011, serverele Sony aferente serviciilor PlayStation Network și Qriocity au fost atacate de hackeri, fiind sustrase detalii legate de conturile a nu mai puțin de 77 de milioane de utilizatori.

Compania s-a văzut nevoită să închidă temporar serverele online pentru consolele PlayStation 3, acestea fiind menținute offline pentru aproape o lună de zile, până când problemele de securitate au fost soluționate. Drept compensație pentru utilizatorii afectați, Sony a oferit gratuit o selecție de jocuri pentru PS3.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News