Apple acceptă acum emulatoare de console retro în magazinul App Store

Autor: Cosmin Aionita | 08.04.2024
Apple acceptă acum emulatoare de console retro în magazinul App Store

Pe lângă alinierea la directivele europene în ceea ce privește aplicațiile de streaming de muzică, care pot oferi acum link-uri externe pentru achiziții în afara App Store, Apple a mai adus o modificare importantă termenilor și condițiilor pentru dezvoltatorii care doresc să-și publice software-ul prin magazinul oficial de aplicații al companiei. Mai exact, App Store permite acum publicarea de emulatoare pentru consolele retro, inclusiv jocuri pentru acestea (cu condiția ca acestea să nu fie piratate). Mai mult, Apple ar fi confirmat aceasta veste direct către dezvoltatori, trimițând un e-mail prin care îi informa că pot crea și distribui emulatoare prin marketplace-ul App Store.

Până în acest moment, distribuția de software menit să emuleze consolele de jocuri mai vechi nu era permisă prin App Store, chiar dacă anumiți dezvoltatori au găsit metode alternative de a distribui astfel de aplicații pe iOS, iPadOS sau MacOS. Pentru dispozitivele mobile Apple, aceste metode implicau, de obicei, procedeul de jailbreaking și instalarea de magazine de aplicații neoficiale. Acești pași nu vor mai fi necesari, conform noilor directive ale Apple.

Fără jocuri piratate incluse cu aceste emulatoare

Apple avertizează însă dezvoltatorii că vor fi responsabili pentru tot acest software oferit prin intermediul aplicațiilor acestora, inclusiv conformitatea acestuia cu regulile companiei și legislația în vigoare.

Mai exact, disponibilitatea de emulatoare în App Store nu va fi sinonimă cu distribuția de jocuri piratate prin același mijloc. Așadar, emulatoarele oferite prin App Store nu vor putea include jocuri ale căror drepturi nu sunt deținute de autorii acestor aplicații. Aceste mențiuni au fost incluse probabil pentru a evita situații precum cea a emulatorului Yuzu, interzis și complet închis în urma unei acțiuni în justiție a celor de la Nintendo.

Deși modificările din cadrul termenilor oficiali Apple pentru App Store au venit la timp pentru a acomoda acest regulament cu legislația DMA (Digital Markets Act) din Uniunea Europeană, noile condiții impuse de compania din Cupertino se aplică tuturor dezvoltatorilor, la nivel mondial, și nu doar celor din Europa.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4Games.ro pe Google News