În ciuda aprobării din partea Comisiei Europene, autoritățile britanice își mențin decizia de a bloca achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

Autor: Cosmin Aionita | 17.05.2023
În ciuda aprobării din partea Comisiei Europene, autoritățile britanice își mențin decizia de a bloca achiziția Activision Blizzard de către Microsoft
Foto: Microsoft Gaming

La finele lunii aprilie, organizația guvernamentală Competition and Markets Authority (CMA) din Marea Britanie a blocat tranzacția prin care gigantul Microsoft vrea să preia compania Activision Blizzard. Săptămâna aceasta, Comisia Europeana a dat undă verde acestei achiziții, cu unele amendamente.

În urma hotărârii autorităților din UE de a permite preluarea publisher-ului de către Microsoft, CMA a emis următorul comunicat, menținându-și decizia de a bloca această achiziție.

Autoritățile ce protejează piețele concurențiale din Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană au ajuns la decizia unanimă că această achiziție [preluarea Activision Blizzard de către Microsoft] ar avea consecințe negative asupra pieței din domeniul cloud gaming. CMA a ajuns la concluzia că domeniul cloud gaming trebuie să continue drept o piață liberă, competitivă, pentru a asigura inovația și libertatea de alegere în acest sector ce evoluează foarte rapid.

Propunerile celor de la Microsoft, acceptate de Comisia Europeană, le-ar permite acestora să dicteze termenii și condițiile acestei piețe [cloud gaming] pentru următorii 10 ani. Ar înlocui o piață liberă, deschisă și competitivă cu una în care disponibilitatea jocurilor Microsoft, platformelor cărora acestea sunt vândute și condițiile în care sunt vândute vor reglementate continuu de deținătorul acestora.

Acesta este unul dintre motivele pentru care jurații independenți ai CMA au refuzat propunerile Microsoft și au dictat blocarea achiziției. Deși recunoaștem și respectăm faptul că organismul Comisiei Europene are dreptul la o părere diferită, CMA își menține decizia [de a bloca achiziția Activision Blizzard de către Microsoft].

Microsoft plănuiește sa conteste decizia CMA de a bloca achiziția Activision Blizzard la Competition Appeal Tribunal din Regatul Unit al Marii Britanii, compania angajându-l pe avocatul Daniel Beard KC, cu multiple cazuri câștigate împotriva autorităților de reglementare din UE de-a lungul carierei sale.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News