Bear & Breakfast, desemnat jocul românesc al anului în cadrul Romanian Game Awards. Care au fost ceilalți câștigători

Autor: Cosmin Aionita | 12.10.2023
Bear & Breakfast, desemnat jocul românesc al anului în cadrul Romanian Game Awards. Care au fost ceilalți câștigători
Foto: RGDA

Jocul românesc Bear & Breakfast, dezvoltat de Gummy Cat Studio, a obținut titlul de „Jocul românesc al anului”, în cadrul galei Romanian Game Awards, ce a avut loc la Teatrul Odeon.

Bear & Breakfast este un joc de tip management adventure, în care jucătorii intră în rolul unui urs bine intenționat, care încearcă să conducă un han în pădure. Hank și prietenii lui găsesc o cabană abandonată și o transformă într-o sursă de venit tip bed and breakfast pentru turiști.

Gala Romanian Game Awards a avut două secțiuni principale de premiere. Prima a fost dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival în cadrul Dev.Play, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video care a avut loc pe 9 și 10 octombrie. Această secțiune a luat în considerare jocuri independente din Europa de Est, în cadrul a cinci categorii.

Marele câștigător al secțiunii a fost Greedventory, dezvoltat de studioul ucrainean Black Tower Basement, premiat cu două distincții: Cel mai bun joc al ediției și Premiul pentru inovație. Greedventory este un joc de acțiune cu elemente de RPG, în stilul ”Souls”, în care jucătorii au misiunea de a explora un tărâm mitic cu scopul de a recupera artefacte magice.

Votul de popularitate a publicului a mers către jocul Survival: Fountain of Youth, dezvoltat de Odinsoft, în timp ce jocul Voron, dezvoltat de Merk Games, a obținut o mențiune.

Premiul ”Cel mai bun game design” a fost câștigat de către jocul My Little Universe, dezvoltat de studioul Estotty, în timp ce Daydream: Forgotten Sorrow (Frozen Line), a obținut premiul pentru cea mai bună grafică.

A doua parte a Galei RGA a fost axată pe industria românească de dezvoltare a jocurilor video și a premiat companiile, agențiile, instituțiile și jocurile video cu cele mai notabile rezultate de-a lungul anului.

Pe lângă titlul de jocul românesc al anului, Bear & Breakfast a obținut și distincția pentru cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România.

Amber, dezvoltatorul care a semnat printre altele jocurile Secret Neighbor pentru Roblox și Wild Things: Animal Adventures pentru Netflix,  a fost desemnat cel mai bun studio independent românesc al anului.

Premiul cel mare al categoriei ”Cel mai bun program educațional de game development” a fost luat de Universitatea Politehnica din București cu programul de masterat Grafică, Multimedia și VR, care oferă specializare în game development, grafică, VR și AR, computer vision și prelucrări de sunete.

În urma votului publicului, jocul WSOP Texas Holdem Poker Game, dezvoltat de Playtika, a câștigat titlul de cel mai bun joc internațional dezvoltat în România.

Cel mai bun proiect co-dezvoltat în România a fost desemnat Dead Space Remake, dezvoltat de AMC RO Studio.

În cadrul galei au primit recunoaștere și unii din cei mai importanți susținători ai industriei de game development din România: streamer-ul Bobospider, cu o activitate susținută de promovare a jocurilor românești pe platforma Twitch, dar și a meseriilor din game development, și UniCredit Bank, pentru susținerea proiectelor educaționale și nu numai din cadrul RGDA. Lui Andrei Istrate, cel care a fondat Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România în urmă cu zece ani, i s-a oferit de asemenea un premiu special.

Nu în ultimul rând, Paul Friciu, veteran al industriei dezvoltatoare de jocuri video din România, VP director de producție pentru Europa de Est la Gameloft, a primit un premiu special pentru activitatea pe care o are în una din primele multinaționale de gaming care a intrat în România la începutul anilor 2000 și influența pe care a avut-o si continuă să o aibă asupra multor generații tinere de game developeri.

Sursa: RGDA

Urmărește Go4Games.ro pe Google News