BioShock 4 va fi un joc open-world?

Autori: Cosmin Aionita, Vlad Ionescu | 13.04.2021
BioShock 4 va fi un joc open-world?
Foto: Game Rant

Conform unei poziții de job disponibile pe site-ul studioului producător, se pare că dezvolatorii celui de-al patrulea titlu al seriei BioShock caută persoane capabile să scrie povestea unui joc open-world (ne vom referi la el drept BioShock 4 în continuare, deși această titulatură nu a fost confirmată de publisher). Aceasta este printre cele mai importante și interesante știri cu privire la viitorul joc BioShock, de când existența sa a fost confirmată la finele anului 2019.

De atunci, s-a scurs mai bine de un an fără ca publisher-ul 2K să revină cu detalii suplimentare. Vă reamintim că seria BioShock n-a mai progresat din 2013, atunci când a fost lansat cel mai recent joc al său: BioShock Infinite.

Iar trecerea la un mediu de joc open-world nu pare tocmai greu de imaginat pentru un joc precum BioShock 4. Titluri precum God of War din 2018 sau The Legend of Zelda: Breath of The Wild reprezintă exemple al modului în care migrarea către o structură open-world poate fi benefică pentru joc și este primită cu brațele deschise de către fani. Mai mult, jocuri precum Red Dead Redemption 2 demonstrează că poți spune o poveste detaliată și plină de emoție și în cadrul unui asemenea titlu deschis.

Informația despre BioShock 4 a venit odată cu deschiderea unei poziții în cadrul echipei producătoare

În luna decembrie a anului 2019, 2K a anunțat formarea unui nou studio – Cloud Chamber –, ce urma să se ocupe de acest al patrulea joc al seriei BioShock. Iar informația referitoare la caracterul open-world al acestui titlu a reieșit dintr-un anunț de angajare, publicat chiar pe site-ul studioului.

Astfel, Cloud Chamber se află în căutarea unui un scenarist principal, capabil “să poată construi povești de impact, bazate pe personaje, într-un mediu de joc open-world”.

Cloud Chamber a fost fondat de 2K special pentru a se ocupa de Bioshock 4, acest joc reprezentând primul proiect al echipei. În esență, persoana care va ocup funcția menționată mai devreme urmează să supravegheze întreaga poveste din BioShock 4, dar și implicațiile acesteia la nivel de gameplay.

Un alt motiv pentru care povestea lui BioShock 4 ar putea reprezenta un punct important în cadrul seriei se datorează sfârșitului lui Bioshock Infinite, ce a stabilit existența unui multivers. Înainte de acest deznodământ, se presupunea că jocurile anterioare din serie au avut loc în același univers și au explorat evenimente care au avut loc ca parte a unei cronologii continue.

Sursa: Video Games Chronicle

Urmărește Go4Games.ro pe Google News