BloodyStealer, un malware avansat, fură datele gamerilor. Serviciile afectate

Autor: Adrian Popa | 29.09.2021
BloodyStealer, un malware avansat, fură datele gamerilor. Serviciile afectate
Foto: Pixabay

Un malware avansat fură datele personale ale utilizatorilor mai multor servicii populare pentru gameri. BloodyStealer extrage informații bancare și parole, pe care ulterior le vinde pe piața neagră.

Sunt afectate platformele de jocuri Epic Games, Bethesda, GOG, Origin și Steam. Alte servicii vizate sunt Telegram, VimeWorld și uTorrent.

Experții în securitate informatică au descoperit informații despre program pe un forum din Rusia. Acesta apoate fi achiziționat de oricine la prețul de doar 10 dolari pe lună sau pentru 41,3 dolari pe viață.

Malware-ul este un troian care poate colecta parole, date personale și informații despre carduri. Programul este ascuns în kit-uri de programe dubioase sau injectat prin atacuri de tip phishing efectuate prin intermediul serviciilor de e-mail.

Troianul BloodyStealer a fost descoperit pe computere din Europa, America Latină și regiunea Asia-Pacific. Utilizatorii platformelor vizate de malware sunt sfătuiți să activeze autentificarea în doi pași pe acestea.

Noua amenințare a ieșit la iveală după ce în vară hackeri, care s-au folosit de site-uri de torrente, au infectat milioane de PC-uri cu un program dăunător numit „Crackonosh”. Acesta este folosit pentru minarea unei criptomonede. Programul este ascuns în jocuri descărcate gratuit de pe internet. Printre titlurile afectate se numără NBA 2K19, Grand Theft Auto V, Far Cry 5, The Sims 4 și Jurassic World Evolution.

Sursa: Securelist

CITEȘTE ȘI:

Televizoare livrate de un brand chinezesc disponibil și în România ar putea fi deturnate de hackeri

Un copil a cheltuit 16.000 de dolari de pe cardul mamei lui, într-un joc video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News