Televizoare livrate de un brand chinezesc disponibil și în România ar putea fi deturnate de hackeri

| 15.11.2020
Televizoare livrate de un brand chinezesc disponibil și în România ar putea fi deturnate de hackeri
Foto: Profimedia Images

Milioane de televizoare prevăzute cu funcție Smart TV, livrate de un brand chinezesc disponibil și în România, ar conține mai multe vulnerabilități care permit deturnarea versiunii de Android, spre exemplu, pentru sustragerea de date sensibile și filmarea pe ascuns a proprietarilor, folosind camera web și microfonul încorporat în televizor.

Citește și: Motivul pentru care femeile dintr-o ţară cumpără telefoane Nokia vechi. Nici nu bănuiești la ce le folosesc în secret

Problemele semnalate ar fi fost corectate de producătorul TCL Technology Group Corporation la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, modul în care au fost închise găurile de securitate ridică alte semne de întrebare în rândul cercetătorilor. Anume, dacă firma din China este capabilă să acceseze și să controleze televizoarele conectate la internet fără știrea sau permisiunea proprietarului.

Televizoare TCL cu Android, livrate cu elemente backdoor preinstalate?

Potrivit echipei de cercetători, o vulnerabilitate a software-ului care rulează pe Smart TV-urile TCL cu Android ar fi permis unui atacator conectat la rețeaua locală să caute și să descarce fișiere sensibile de pe un server web nesecurizat, care rulează direct pe televizor la portul 7989. Puteau fi sustrase astfel imagini, date personale și token-uri de securitate folosite de aplicațiile Android instalate pe televizor, atacatorul obținând astfel și acces la conturile autentificate pe televizor (contul Google, Facebook, etc.).

Citește continuarea în Go4it.

CITEȘTE ȘI:

Răzbunarea acestei tinere pe fostul iubit infidel va dura 17 ani. A fost necesar doar un cont de online banking

Un om amărât a căutat în gunoiul lui Zuckerberg. Bărbatul, veteran de război, a dat peste ceva care i-a schimbat viața

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Daniel spune:

    Asta este articol sponsorizat de nemernici de la Samsung. Pierd mult teren pe piață cu TV-urile. Așa au procedat și cu telefoanele și din păcate a prins la creduli, ca să nu le spun altfel.

    • Alin spune:

      Ai dreptate, asa si cu Huawei si altii. Imediat ce pierd teren, gata, sar la ei ca spioneaza si alte prostii iar ei nu spioneaza. Vrajeli ordinare si comert neloial.

    • Dan spune:

      Așa e,eu am luat în 2009,o navi pt că,toți au ras,in ziua de azi navi merge f bine și are câțiva ani,aceeași treabă se poate întâmpla cu toate gaygeturile câtă au camere,daca îți găsesc ID îl te văd și eu,dar așa e,China vine tare

    • Viorel spune:

      Cu siguranță !

  • Ion Iliescu spune:

    Ferească Dumnezeu…. Sunteți americani și fabricați știri împotriva Chinei? Pai ai sfătoșilor… De ce nu discutați voi despre Windows 10 care citește TOT ABSOLUT DIRECT DIN HDD??? Sau credeți ca un TV e mai vulnerabil decât un pc sau laptop / notebook? Ce dracu ar avea de ascuns un sărac care a cumpărat un TV ieftin chinezesc??? Ce ar avea China de aflat de la. Săracii romani de exemplu???