Bucharest Gaming Week revine în 2020 cu o ediție online

Autor: Cosmin Aionita | 03.11.2020
Bucharest Gaming Week revine în 2020 cu o ediție online
Foto: Bucharest Gaming Week

A patra ediție a Bucharest Gaming Week, evenimentul anual dedicat industriei de game development și pasionaților de jocuri video din România, va avea loc în perioada 16 – 22 noiembrie 2020, culminând cu evenimentul central din weekend-ul 21 – 22. Având în vedere situația actuală, întregul eveniment se va desfășura, în premieră, online.

Evenimentul central al Bucharest Gaming Week va avea loc pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro, iar accesul la acesta va fi gratuit.

Deși nu se mai pot întâlni fizic, gamerii vor putea să interacționeze online cu cei mai populari streameri din România, să descopere proiectele la care lucrează studiourile producătoare de jocuri locale și internaționale, să participe la numeroasele competiții organizate de parteneri și să urmărească diverse competiții de eSports.

Eveniment desfășurat pe trei “scene” virtuale

În cadrul evenimentului central, participanții vor putea descoperi, pe lângă booth-urile partenerilor, trei scene: Main Stage, eSports Stage și New Games Stage.

Primii streameri care vor urca pe Main Stage-ul Bucharest Gaming Week vor fi nume importante din sfera gaming-ului: Maximilian Ioan, Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, Bobospider și IceManLucky. Mulți alți streameri vor întregi distribuția acestei ediții și vor fi anunțați în perioada următoare.

În cadrul scenei New Games Stage, gamerii se vor bucura de cele mai noi titluri lansate anul acesta: Assassin’s Creed: Valhalla, joc pe care Ubisoft îl lansează pe 10 noiembrie, noul Watch Dogs Legion, dezvoltat de Ubisoft și în România, dar și Call of Duty: Black Ops Cold War, ce are ca dată de lansare 13 noiembrie, sau FIFA 21, dezvoltat de studioul din București al Electronic Arts.

Nu vor lipsi titlurile deja consacrate de tip Battle Royale precum Call of Duty: Warzone, Fall Guys, Fortnite, dar și Among Us, revelația de pe Twitch din acest an.

Participanții vor descoperi cele mai noi jocuri românești lansate în acest an: PositronX, un roguelite first person shooter creat de Amber și Scorpius Games, versiunea Early Access a jocului Door Kickers 2: Task Force North, The Equinox Hunt, un alt joc stealth roguelite și multe alte titluri.

eSports stage va fi gazda unor competiții foarte variate. Digital Crusade va fi prezent la Bucharest Gaming Week cu o etapă din turneul lor național de League of Legends și va aduce în competiție unele din cele mai valoroase echipe profesioniste din România. Racing League Romania va prezenta o cursă specială de sim racing din campionat. Mai mult, fanii Counter-Strike: Global Offensive se vor bucura de un turneu organizat într-un format special: 2 vs 2.

Industria producătoare de jocuri video din România, în prim plan

De asemenea, pe parcursul celei de-a patra ediții, Bucharest Gaming Week va continua misiunea de a promova și a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video din România, o industrie aflată în plină ascensiune, cu 100 de studiouri, 6000 de angajați și o cifră de afaceri de peste 200 milioane de dolari raportată pentru anul 2019.

De-a lungul saptămânii, tinerii care doresc să urmeze o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri locală vor putea asista la workshop-uri și webinarii la care vor participa dezvoltatori români și străini. Webinar-ul intitulat Franța, Patria gamerilor, prezentat de către Institutul Francez, este dedicat promovării expertizei franceze în învăţământul superior în domeniul jocurilor video la care vor lua parte specialiști din industria de gaming franceză.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week 2020 va fi dezvăluit treptat, pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro.

Bucharest Gaming Week
Foto: Bucharest Gaming Week

Sursa: Bucharest Gaming Week

Urmărește Go4Games.ro pe Google News