București, al treilea într-un clasament al celor mai bun orașe din lume pentru gameri

Autor: Cosmin Aionita | 25.02.2021
București, al treilea într-un clasament al celor mai bun orașe din lume pentru gameri

În cel mai recent studiu publicat de către compania britanică din domeniul performanței Internetului broadband BroadBandSavvy, București, capitala țării noastre, a fost desemnat al treilea într-un clasament al celor mai bune orașe din lume în care să trăiești dacă pasiunea ta principală sunt jocurile video.

Chiar dacă a fost intrecută de Austin și Seul (plasate pe primele două locuri), capitala României a reușit performanța de a devansa orașe mult mai mari precum Paris, Los Angeles, Hong Kong sau Montreal.

Avem Internet mai rapid și mai ieftin, dar și mulți angajați în industria producătoare de jocuri

Principalele avantaje grație cărora orașul București a obținut acest loc pe podium sunt disponibilitatea conexiunilor de mare viteză la Internet la prețuri foarte mici, acoperirea 5G completă în tot orașul, costul scăzut al chiriei (față de alte țări), dar și găzduirea unor evenimente locale de gaming, cum ar fi Bucharest Gaming Week, ajuns în 2020 la cea de-a patra ediție.

Mai mult, București beneficiază de o altă statistică interesantă: orașul se laudă cu 1148 de angajați în industria dezvoltatoare de jocuri video la fiecare 100.000 de persoane, o performanță mai bună chiar și decât Seul sau New York.

Studiul realizat de BroadBandSavvy a analizat 74 de orașe de pe tot globul, cu o populație de cel puțin 500.000 de locuitori fiecare, fiind luate în calcul criterii precum disponibilitatea și costurile conexiunilor de mare viteză la Internet, numărul evenimentelor de gaming și a competițiilor eSports din ultimii cinci ani, locurile de muncă din industria dezvoltatoare de jocuri, acoperirea 5G, costurile hardware-ului dedicat jocurilor, dar și ale locuințelor sau ale chiriilor.

București

Sursa: BroadBandSavvy

Urmărește Go4Games.ro pe Google News