Când se lansează Minecraft cu RTX şi ce aduce nou

Autor: Cosmin Aionita | 15.04.2020
Când se lansează Minecraft cu RTX şi ce aduce nou

Milioane de jucători de Minecraft din întreaga lume vor putea să experimenteze lumile create de ei într-un mod mai realist ca niciodată, săptămâna aceasta, când Minecraft cu RTX, unul dintre cele mai bine vândute jocuri ale tuturor timpurilor, va intra în Open Beta şi va aduce beneficii precum umbre şi lumini realiste.

Joi, 16 aprilie 2020, de la ora locală 20:00, jucătorii de Minecraft de pe Windows 10 vor putea descărca gratuit varianta beta a update-ului mult anticipat, unde vor avea parte de o experienţă grafică de ultimă generaţie, care include ray tracing în timp real, materiale mai realiste şi DLSS 2.0.

De asemenea, NVIDIA oferă jucătorilor şi şase noi lumi de Minecraft pe care le pot descărca gratuit din Minecraft Marketplace, prin intermediul cărora pot experiementa ce poate oferi Minecraft atunci când beneficiază de ray tracing în timp real: efecte de lumină, umbre, reflexii, refracţie şi multe altele.

NVIDIA împreună cu Microsoft şi Mojang Studios, dezvoltatorul Minecraft, au adăugat o formă de ray tracing numită path tracing pentru versiunea de Windows 10 a jocului. Path tracing simulează modul în care lumina este redată într-o scenă, prezentând un model unificat de calculare a iluminării pentru mai multe tipuri diferite de efecte care, în trecut, au fost implementate separat folosind rasterizarea sau rendarizarea hibridă. Printre acestea, se numără următoarele:

• Lumina directă de la soare, cer şi alte surse de lumină
• Umbrele realiste
• Lumina emisă de suprafaţe precum glowstone sau lavă
• Iluminarea globală
• Reflexiile precise în apă şi pe suprafeţe metalice
• Materialele transparente precum vitralii, apă şi gheaţă cu reflexie şi refracţie
• Ceaţa volumetrică şi razele de lumină

Efectele de ray tracing au fost adăugate în Minecraft folosind API-ul Microsoft DirectX 12 Ultimate. În prezent, plăcile video din gama NVIDIA GeForce RTX sunt singurele care dispun de nuclee dedicate pentru ray tracing, ce permit redarea acestor efecte în timp real.

Blocurile de construit găsite în Minecraft vor fi îmbunătăţite astfel încât să arate cât mai realist cu ajutorul unei tehnici numite physically based rendering (PBR). Sistemul PBR dispune de proprietăţi ale materialelor pentru emisii de lumină, duritate, adâncime şi strălucire, care, prin ray tracing, oferă efecte precum reflexie, refracţie, translucenţă, transparenţă şi iluminare globală, capabile să deschidă noi posibilităţi şi moduri de a crea în Minecraft.

Minecraft cu RTX va dispune, de asemenea, şi de suport pentru tehnologia NVIDIA DLSS 2.0. Folosind RTX Tensor cores, DLSS 2.0 este o reţea neuronală de tip deep learning care îmbunătăţeşte frame rate-ul în timp ce generează imagini mai mai plăcute şi mai clare. În Minecraft cu RTX, DLSS 2.0 oferă performanţă aproape dublă.

Pentru a sărbători varianta open beta de la Minecraft cu RTX, NVIDIA a lucrat împreună cu unii dintre cei mai talentaţi creatori de conţinut Minecraft pentru a crea şase lumi noi, menite să evidenţieze posibilităţile pe care efectele ray tracing şi materialele PBR le aduc jocului.

Cele şase noi lumi ce pot fi descărcate gratuit din Minecraft Marketplace sunt:

Aquatic Adventure RTX de Dr_Bond
Color, Light and Shadow RTX de PearlescentMoon
Crystal Palace RTX de GeminiTay
Imagination Island RTX de BlockWorks
Neon District RTX de Elysium Fire
Of Temples and Totems RTX de Razzleberries

Minecraft cu RTX va fi lansat, sub forma unui update gratuit pentru jocul iniţial, mai târziu în cursul acestui an pentru utilizatorii care deţin Minecraft pe Windows 10. Jucătorii se pot înscrie pentru beta-ul Minecraft Windows 10 RTX prin intermediul Xbox Insider Hub pe 16 aprilie 2020. Lumile beta vor putea fi descărcate gratuit din Minecraft Marketplace începând cu 16 aprilie. Pentru a experimenta Minecraft cu RTX, jucătorii vor avea nevoie de un GeForce RTX 2060 (sau de un model mai performant), dar şi de cel mai recent driver Game Ready de la NVIDIA.

Minecraft RTX

Urmărește Go4Games.ro pe Google News