Cât vor plăti proprietarii de Mercedes-Benz EQS pentru a juca Tetris în mașina electrică

Autor: Adrian Popa | 12.08.2021
Cât vor plăti proprietarii de Mercedes-Benz EQS pentru a juca Tetris în mașina electrică

Mercedes-Benz EQS, sedanul de lux produs de compania germană, a debutat pe piață, la prețul de pornire de 107.000 de euro.

Mașina va primi, de-a lungul vieții, mai multe actualizări OTA (over-the-air). Una dintre acestea, numită Customization Package, costă 89 de euro și le permite proprietarilor să joace Tetris, Sudoku, Shuffle Puck și Pairs pe display-ul automobilului. Pachetul mai include personalizări pentru luminile și sunetul mașinii.

Unii critici consideră că prețul cerut pentru această actualizare „inutilă” este ridicol, ținând cont de prețul automobilului electric. Jocurile și opțiunile respective sunt deja disponibile pe mașină, iar actualizarea doar le deblochează. Pe de altă parte, alții susțin că un client care își permite să cumpere un Mercedes-Benz EQS nu se zgârcește, probabil, la 89 de euro.

Mercedes va percepe, de asemenea, 480 de euro pentru a debloca un unghi mai mare de viraj  – 10 grade, față de cel implicit de 4,5 grade – pentru roțile din spate ale EQS.

Automobilele, noua platformă pentru jocurile video

Acesta nu este primul automobil capabil să ruleze jocuri video. Posesorii de Tesla Model S Plaid pot juca pe display-ul mașinii, pe lângă jocuri de tip arcade sau retro, chiar și titluri pretențioase, precum Cyberpunk 2077.

Mai mult, în urmă cu câteva luni Audi a prezentat conceptul A6 e-tron, ale cărui faruri sunt capabile să proiecteze jocuri pe pereții din fața mașinii. Automobilul va intra în producția de serie, potrivit companiei germane.

Într-un clip demo, un utilizator folosește un smartphone pe post de controller pentru un joc cu nave spațiale, dezvoltat special pentru tehnologia „digital matrix LED” folosită la farurile mașinii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • eu insumi... spune:

    1-ii doare fix in ‘ula pe aia de cumpara masina de Tetris
    2- daca chiar vor jocul proprietarii masinii, ii va durea tot in ‘ula de 89E la cat platesc pe masina…

    Asa ca…doar un alt articol de cacat scris de un AI de cacat (sau cel mai prost jurnalist, aka impusca-te) si doar un alt click bait adevarat.