Mașina electrică care va putea proiecta jocuri video pe pereții din față

Autor: Adrian Popa | 27.04.2021
Mașina electrică care va putea proiecta jocuri video pe pereții din față
Foto: Audi

Mașinile electrice sunt mai mult dispozitive high-tech decât automobile. Nu e de mirare că mulți oameni consideră că Tesla este în primul rând o companie de tehnologie, iar abia apoi una auto.

Pentru a depăși compania condusă de Elon Musk, care este liderul pieței de vehicule electrice și standardul în industrie pe segmentul premium, constructorii concurenți dezvoltă tehnologii care mai de care mai spectaculoase.

Audi a prezentat, în cadrul salonului Auto Shanghai, conceptul A6 e-tron, ale cărui faruri sunt capabile să proiecteze imagini, animații și chiar jocuri pe pereții din fața mașinii. Automobilul va intra în producția de serie, potrivit companiei germane.

Foto: captură de ecran – YouTube/carwow

Într-un clip demo, un utilizator folosește un smartphone pe post de controller pentru un joc cu nave spațiale, dezvoltat special pentru tehnologia „digital matrix LED” folosită la farurile mașinii. Jocul este alb-negru și ar putea fi o modalitate de petrecere a timpului pentru șoferii care așteaptă ca mașina să se încarce într-o stație.

Jocul a fost dezvoltat în cadrul companiei.

Potrivit Audi, mașina va avea și alte sisteme de proiecție. A6 e-tron va putea proiecta săgeți pe șosea pentru a le arăta pietonilor direcția în care va merge. Mai mult, automobilul va putea afișa în lateral diferite mesaje.

Puteți vedea momentul în care jocul este proiectat în clipul video de mai jos, începând cu momentul 1:35:

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Poliția a destructurat „cel mai mare” producător de software pentru trișat în jocuri video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News